Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Αυτά είναι τα μοντέλα που δοκιμάζουμε καθημερινά

Ελλάδα 7:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτά είναι τα μοντέλα που δοκιμάζουμε καθημερινά

Fleet Cars

Αυτά είναι τα μοντέλα που δοκιμάζουμε καθημερινά

Fleet Cars

Στα χέρια των δοκιμαστών του No1 αυτοκινητικού site, και του πρώτου περιοδικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα… περνάνε αυτοκίνητα που με το δίκιο τους “κοιτάνε φοβισμένα”, αφού διανύουν πολλά και απαιτητικά χιλιόμετρα καθημερινά για μήνες.

Advertisement
Advertisement

Οι συγκεκριμένες αυτοκινητοβιομηχανίες, τολμούν να βάλουν τα προϊόντα τους σε αυτή τη σκληρή δοκιμασία, δείχνει τη σιγουριά που έχουν για το προϊόν του… Και αυτό από μόνο του λέει πολλά για τα παρακάτω αυτοκίνητα!

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τα Long Term αυτοκίνητα που βρίσκονται αυτή την εποχή στη διαδικασία μακράς δοκιμής απο τους δοκιμαστές του CAR και του NewsAuto:

SUZUKI SWIFT 1.2 DUALJET 90 PS
Ηρθε στις 10 Μαΐου του 2019 με 5.663 km. Τώρα έχει 11.236 km. Κατανάλωση: 5,5 lt/100 km
Εχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η οδήγηση του Swift, το οποίο ούτως ή άλλως μας έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση με την ικανότητά του να κρατάει την κατανάλωση σε επίπεδα που μόνο ντίζελ κινητήρας μπορεί να πετύχει. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που δρομολογείται η αντικατάσταση όλης της γκάμας της Suzuki με υβριδικά αυτοκίνητα (mild hybrid, ενώ έρχονται σύντομα και τα πλήρως υβριδικά). Με το «δικό μας» Swift έχουμε τη δυνατότητα, οδηγώντας το καθημερινά και σε κάθε είδους διαδρομές, να εκτιμήσουμε τη συμβολή του περιορισμένου βάρους του αμαξώματος τόσο στη διατήρηση της κατανάλωσης χαμηλά όσο και στη ζωντάνια που εισπράττει ο οδηγός του. Είτε «απαιτείς» πράγματα με πιο ζωηρή οδηγική διάθεση είτε κινείσαι τυπικά στο πλαίσιο μιας αστικής μετακίνησης, το Swift ανταποκρίνεται θαυμάσια και δίνει όλα όσα εξαρχής έχει υποσχεθεί. Και αυτό είναι το μεγάλο ατού του μοντέλου για την ελληνική αγορά – και όχι μόνο.

Advertisement
Advertisement


NISSAN QASHQAI 1.3 DIG-T 140 PS

Ηρθε στις 3 Σεπτεμβρίου του 2019 με 13.100 km. Τώρα έχει 16.897 km. Κατανάλωση: 7,0 lt/100 km
Κάθε μέρα που περνάμε με το Qashqai στη διαδικασία της «τριβής» μας μαζί του, το SUV της Nissan αποδεικνύει τους λόγους για τους οποίους έχει αναδειχτεί σε τόσο μεγάλη εμπορική επιτυχία. Συνήθως μπαίνει σε ρόλο προτύπου όταν συχνά-πυκνά τίθεται το ερώτημα στο γραφείο αλλά και στον δρόμο: «Τι να αγοράσω;». Από το Qashqai ξεκινούν πολλές συζητήσεις και το μόνο σίγουρο είναι πως με αντικειμενικά κριτήρια οι κουβέντες θα έπρεπε να καταλήγουν σε αυτό με μεγαλύτερη συχνότητα απ’ ό,τι συμβαίνει έως τώρα. Το γιατί το ζούμε κάθε μέρα. Είναι ο ορισμός του καθημερινού εργαλείου φέρνοντας εις πέρας με αποτελεσματικότητα οποιαδήποτε αποστολή και αν του αναθέσει κανείς.


DS3 CROSSBACK 1.2 130 PS
Ηρθε στις 6 Σεπτεμβρίου του 2019 με 1.302 km. Τώρα έχει 3.911 km. Κατανάλωση: 6,9 lt/100 km
Ο 3κύλινδρος 1.200άρης έχει αρχίσει σιγά-σιγά και ξεμουδιάζει. Δείχνει να «λύνεται» σε ό,τι έχει να κάνει με την ελαστικότητά του, ενώ εξακολουθεί να εντυπωσιάζει με την ευστροφία και την προθυμία του να μένει ψηλά, αποδίδοντας όλη του την ισχύ για να την εκμεταλλευτεί ο οδηγός του. Το DS3 είναι μία από τις πλέον δημοφιλείς επιλογές από τον στόλο των αυτοκινήτων που έχουμε κοντά μας για παρατεταμένη δοκιμή και σε αυτό, είναι κοινή αποδοχή, έχει παίξει τον ρόλο της η ανάρτηση που κάνει ακόμα και τη διέλευση από… ναρκοπέδιο μια τυπικά άνετη διαδικασία, αλλά και το 8άρι αυτόματο κιβώτιο που είναι το καλύτερο αντίδοτο στον κυκλοφορικό φόρτο που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στους δρόμους.


PEUGEOT 2008 1.2 110 PS EAT6
Ηρθε στις 15 Ιουλίου του 2019 με 34.682 km. Τώρα έχει 38.523 km. Κατανάλωση: 7,6 lt/100 km
Το 2008 κατά τη διάρκεια του μήνα που μεσολάβησε από την προηγούμενη αναφορά έτυχε να χρησιμοποιηθεί από τα «πράσινα πόδια» της σύνταξης, η συνεισφορά των οποίων ήταν καθοριστική για να πέσει σημαντικά η τιμή της μέσης κατανάλωσης. Το crossover της Peugeot, παρά το γεγονός ότι το χρησιμοποιήσαμε συστηματικά για τις μεταφορές από και προς την έκθεση «Αυτοκίνηση Anytime 2019», δεν έδειξε να πτοείται – κι εμείς το ανταμείψαμε με ένα καλό πλύσιμο αμέσως μετά το πέρας της έκθεσης.