Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτά είναι τα έγγραφα που πρέπει να έχουν οι οδηγοί μαζί τους

Ελλάδα 21:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτά είναι τα έγγραφα που πρέπει να έχουν οι οδηγοί μαζί τους

ΝΕΑ

Αυτά είναι τα έγγραφα που πρέπει να έχουν οι οδηγοί μαζί τους

ΝΕΑ

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπενθυμίσει τις πρέπει να έχουν οι οδηγοί λεωφορείων, φορτηγών, ΙΧ, delivery και courier.

Advertisement
Advertisement

Στην παροχή διευκρινήσεων σχετικά με τον περιορισμό μετακινήσεων, λόγω του κορωνοϊού προχώρησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ώστε να μην υπάρχουν παρανοήσεις και οι οδηγοί να γνωρίζουν ποια έγγραφα θα πρέπει να δείξουν στις Αρχές σε περίπτωση ελέγχου.

Ειδικότερα η ΓΓΠΠ επισημαίνει ότι οι οδηγοί πρέπει να φέρουν:

Advertisement
Advertisement

-Για την κίνηση των φορτηγών τροφοδοσίας σε όλη την Ελλάδα απαιτείται βεβαίωση του εργοδότη του οδηγού και αυτού που μπορεί να τον συνοδεύει και δελτίο αποστολής ή – σε περίπτωση που δεν υπάρχει δελτίο αποστολής – σίγουρα δελτίο κίνησης.

-Για την κίνηση των minibus και ιδιωτικών λεωφορείων χρειάζεται προφανώς η βεβαίωση του εργοδότη και το σχετικό δελτίο κίνησης. Επιπλέον, πρέπει να χρησιμοποιείται το 50% των καθισμάτων.

-Για παροχή υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης, ο εργαζόμενος πρέπει να έχει μαζί του βεβαίωση του εργοδότη και το δελτίο αποστολής ή δελτίο κίνησης.

Advertisement

-Τα courier και οι διανομείς χρειάζονται βεβαίωση του εργοδότη και αντίστοιχα ημερήσιο δελτίο ή δελτίο αποστολής, δηλαδή λίστα με την δ/νση των παραδοτέων ειδών.

-Στα ταξί και τα ΙΧ, πέρα από τον οδηγό, επιτρέπεται να επιβαίνει ακόμα ένα άτομο. Σε περίπτωση που υπάρχει ασθενής, ο οποίος χρήζει βοηθείας για τη μετακίνηση/μεταφορά του επιτρέπεται να επιβαίνει στο όχημα και δεύτερος επιβάτης, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει σχετικό έγγραφο που βεβαιώνει την κατάσταση του ασθενούς.

Advertisement

Σε περιπτώσεις δηλαδή που έχουμε ανθρώπους με αναπηρία ή κάποιους συνανθρώπους μας που μπορεί π.χ. να χρειάζονται αιμοκάθαρση ή για οποιαδήποτε άλλη τακτική επίσκεψη ή έκτακτη στο γιατρό, επιτρέπεται και ο συνοδός.

-Επίσης, σε σχέση με τα ΙΧ υπάρχει εξαίρεση στην περίπτωση των ανήλικων τέκνων, δηλαδή ένας γονέας με 2 ανήλικα τέκνα, είναι κάτι το οποίο είναι αποδεκτό.

Το όριο των δύο επιβατών ανά όχημα ισχύει και στην περίπτωση μετάβασης σε τελετή, με την εξαίρεση συνύπαρξης συγγενών πρώτου βαθμού, έως 3 επιβάτες.

Advertisement

-Οι οδηγοί μετρό, λεωφορείων και λοιπών Μέσων Μαζικής Μεταφοράς χρειάζονται βεβαίωση εργοδότη και ημερήσια ή εβδομαδιαία βεβαίωση ωραρίου. Σε περίπτωση κυλιόμενου ωραρίου αυτό αναφέρεται ρητά στην ίδια τη βεβαίωση.

Πιέστε εδώ για να τυπώσετε την Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζομένου.

Πιέστε εδώ για να τυπώσετε την Βεβαίωση Μετακίνησης Πολιτών.

Διαβάστε επίσης:

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Οι προϋποθέσεις κίνησης και τα πρόστιμα

Παράταση «ζωής» σε παλαιά φορτηγά, λεωφορεία, ΚΤΕΛ και οχήματα με οδηγό

Τι αλλάζει στις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς