Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αφιέρωμα: Τα plug-in υβριδικά που ξεχωρίζουν

Ελλάδα 0:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αφιέρωμα: Τα plug-in υβριδικά που ξεχωρίζουν

ΝΕΑ

Αφιέρωμα: Τα plug-in υβριδικά που ξεχωρίζουν

ΝΕΑ

Τα plug-in υβριδικά είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κατηγορία με πολλά πλεονεκτήματα.

Advertisement
Advertisement

Κάποιοι θεωρούν τα plug-in υβριδικά απλά ως μια ενδιάμεση λύση στην πορεία προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό.

Οι περισσότεροι όμως, λαμβάνοντας υπόψη πως αυτή η πορεία έχει να αντιμετωπίσει ακόμα πολλές δυσκολίες, με κυριότερες τις υποδομές και την αυτονομία των BEVs, τα θεωρούν ως τη μόνη λογική και ουσιαστική λύση με βάση τις τρέχουσες συνθήκες.

Λογική και ουσιαστική γιατί παρέχουν τη δυνατότητα καθαρά ηλεκτρικής κίνησης για αρκετά χιλιόμετρα -τόσα που στις περισσότερες περιπτώσεις υπερκαλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες- που συμπιέζει το κόστος μετακίνησης σε πολύ χαμηλά επίπεδα και φυσικά δεν επιβαρύνει και το περιβάλλον.

Advertisement
Advertisement

Ταυτόχρονα απαλλάσσουν τον κάτοχό τους από το λεγόμενο άγχος της αυτονομίας, μιας και ο κινητήρας εσωτερικής καύσης τους -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων είναι ένα σύνολο βενζίνης- εξασφαλίζει την κάλυψη πολλών χιλιομέτρων, ενώ ο ανεφοδιασμός σε καύσιμο μπορεί να γίνει φυσικά πολύ εύκολα και γρήγορα σε οποιοδήποτε πρατήριο.

Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι πως ακόμα και με «άδεια» τη μπαταρία η κατανάλωση καυσίμου τους είναι εμφανώς πιο μικρή σε σχέση με ένα συμβατικό μοντέλο μιας και λειτουργούν ως πλήρως υβριδικά και ο ηλεκτροκινητήρας υποβοηθά συνεχώς.

Advertisement

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν οι μετακινήσεις με ένα plug-in υβριδικό είναι πολύ πιο οικονομικές -την ίδια στιγμή οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές μιας και κατά κανόνα η συνδυαστική τους ισχύ είναι μεγάλη- ενώ το χρηματικό όφελος είναι ακόμα πιο μεγάλο εάν πρόκειται για εταιρικό αυτοκίνητο.

Advertisement

Και αυτό γιατί η χρήση τους είτε συνοδεύεται με μηδενικό εταιρικό φόρο είτε αν υπάρχει είναι ιδιαίτερα χαμηλός.

Εάν λοιπόν ο συνδυασμός ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου και ενός συμβατικού σε ένα σας φαίνεται ελκυστικός μπορείτε να δείτε τα plug-in υβριδικά που ξεχωρίσαμε και τα οποία πρέπει να τα λάβετε σοβαρά υπόψη.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ