Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αφγανοί… Elon Musk ετοιμάζουν το δικό τους Tesla

Ελλάδα 11:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αφγανοί… Elon Musk ετοιμάζουν το δικό τους Tesla

ΝΕΑ

Αφγανοί… Elon Musk ετοιμάζουν το δικό τους Tesla

ΝΕΑ

Η start-up εταιρεία Alveri ετοιμάζει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο βασισμένο στο Tesla Model 3.

Advertisement
Advertisement

Δεν θα σας κατηγορούσε κανείς αν δεν γνωρίζετε την εταιρεία Alveri. Με έδρα της Αυστρία, η μικρή start-up εταιρεία δημιουργήθηκε από δύο αδέρφια από το Αφγανιστάν και ασχολήθηκε άμεσα με θέματα ηλεκτροκίνησης, υβριδικά συστήματα και υδρογόνο.

Η Alveri μάλιστα έχει ήδη εντυπωσιάσει τον κόσμο της ηλεκτροκίνησης έχοντας κατασκευάσει το δικό της σύστημα αυτόνομης φόρτισης με ρομπότ, ενώ τώρα φαίνεται πως περνάει στο επόμενο στάδιο θέλοντας να κατασκευάσει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Για να πετύχουν το συγκεκριμένο μεγαλεπήβολο σχέδιο το οποίο ονομάζουν Falco τα δύο αδέρφια Ehsan και Jakob Zadmard, ζήτησαν τη βοήθεια της Tesla. Για να αποφύγουν το κοστοβόρο δρόμο του σχεδιασμού της δικής τους πλατφόρμας, οι άνθρωποι της Alveri ήρθαν σε επαφή με τους Αμερικανούς της Tesla προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα του Model 3 για το δικό τους Falco.

Το πρώτο σχέδιο του Alveri Falco έχει μήκος 4,75 μέτρα με έντονο το σχεδιαστικό ύφος της Tesla και τέσσερις θύρες. Η ισχύς του συστήματος μετάδοσης αναμένεται να φτάνει τους 400 ίππους και η κίνηση θα μεταφέρεται και στους 4 τροχούς. Η μπαταρία θα έχει χωρητικότητα 80 kWh χαρίζοντας αυτονομία περίπου 590 χιλιόμετρα, ενώ θα είναι σε θέση να φορτιστεί σε σταθμούς 250 kW.

Advertisement

Σύμφωνα με τα αδέρφια από το Αφγανιστάν, το ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο θα έχει εντυπωσιακές επιδόσεις με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 4,8 δευτερόλεπτα. Η Alveri ισχυρίζεται επίσης ότι έχει έτοιμο ένα σύστημα μικρομετακίνησης (πατίνι ή scooter) για το λεγόμενο «last mile», ενώ όλες οι λειτουργίες του αυτοκινήτου θα γίνονται μέσω του smartphone.

Advertisement

Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι το Falco θα κοστίζει 49.900 ευρώ, ενώ θα υπάρχει και επιλογή ενοικίασης με ένα μηνιαίο μίσθωμα της τάξης των 490 ευρώ. Το Falco για την ώρα παραμένει ένα όνειρο καθώς θα χρειαστούν αρκετοί πόροι για να γίνει πραγματικότητα, αλλά αν υπάρξουν 8.000 προ παραγγελίες τότε θα το δούμε στα καταστήματα και μάλιστα μέσα στο 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tesla: Η πτώση μιας αυτοκρατορίας;
Τι πρόβλημα έχουν τα Tesla με τα… σχολεία; (+video)
Ατύχημα με Tesla Model Y στο Γέρακα…