Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι πρόβλημα έχουν τα Tesla με τα… σχολεία; (+video)

Ελλάδα 14:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι πρόβλημα έχουν τα Tesla με τα… σχολεία; (+video)

ΝΕΑ

Τι πρόβλημα έχουν τα Tesla με τα… σχολεία; (+video)

ΝΕΑ

Γιατί τα Tesla έχουν δυσκολίες να αντιμετωπίσουν με τον ορθό τρόπο την κίνηση γύρω από τα σχολικά λεωφορεία αλλά και στους δρόμους πέριξ των σχολείων;

Advertisement
Advertisement

Στα πολλά παράπονα που ακούγονται για το σύστημα “Αυτόνομης Οδήγησης” FSD της Tesla έρχεται να προστεθεί και ένα ακόμα. Κάτι αρκετά παράξενο και εν δυνάμει επικίνδυνο, πολύ δε περισσότερο όταν σχετίζεται με παιδιά.

Ένας ανεξάρτητος οργανισμός στην Αμερική, κατά την διάρκεια κάποιων δοκιμών, παρατήρησε ότι το FSD δεν αναγνωρίζει τα σήματα που απαγορεύουν την προσπέραση των σχολικών λεωφορείων.

Συγκεκριμένα, τα σχολικά στην Αμερική, σε κάθε στάση τους, βγάζουν αυτόματα στο πίσω μέρος ένα STOP και ένα κόκκινο φανάρι, απαγορεύοντας με αυστηρές ποινές στους οδηγούς να προσπεράσουν.

Advertisement
Advertisement

Έτσι δημιουργούν μία ασπίδα ασφαλείας για τα παιδιά που θέλουν να διασχίσουν τον δρόμο είτε από το εμπρός είτε από το πίσω μέρος του σχολικού λεωοφορείου.

Όπως βλέπουμε στο video το FSD δεν αναγνωρίζει αυτή την κατάσταση και συνεχίζει να κινείται, κάτι που είναι παράνομο αλλά και επικίνδυνο (ιδίως όταν τα παιδιά έχουν συνηθίσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κινούνται αυτοκίνητα όταν διασχίζουν τον δρόμο).

Advertisement

Μία ακόμα παρατήρηση που έκαναν οι συγκεκριμένοι δοκιμαστές, είναι ότι το σύστημα FSD δεν υπακούει στα όρια κυκλοφορίας στις σχολικές ζώνες. Οι δοκιμές έγιναν με την τελευταία ενημέρωση του συστήματος FSD της Tesla.

Πέρα από την επικινδυνότητα του φαινομένου, οι οδηγοί που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση αντιμετωπίζουν πολύ υψηλές ποινές και πρόστιμα.

Advertisement

Σε κάθε περίπτωση, το video αυτό δείχνει και τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που πρέπει να λύσει ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης ώστε να είναι πραγματικά ασφαλές και λειτουργικό, καθώς τα “σενάρια” της καθημερινότητας είναι πραγματικά ατελείωτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Πύραυλος» το αγροτικό της Tesla
Ο Elon Musk ανακοινώνει την απελευθέρωση της πλήρους αυτονομίας
Νερό μιας πόλης για να σβήσει ένα Tesla Model S!

Advertisement