Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Άφαντα ΙΧ, τρακτέρ αλλά και οχήματα για… εταιρεία ενοικιάσεων σε νησί

Ελλάδα 10:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άφαντα ΙΧ, τρακτέρ αλλά και οχήματα για… εταιρεία ενοικιάσεων σε νησί

ΝΕΑ

Άφαντα ΙΧ, τρακτέρ αλλά και οχήματα για… εταιρεία ενοικιάσεων σε νησί

ΝΕΑ

Επιτήδειος έμπορος μεταχειρισμένων ΙΧ ανακάλυψε νέους τρόπους να εισπράττει χρήματα από ανυποψίαστους καταναλωτές.

Advertisement
Advertisement

Δεν έχει τελειωμό η λίστα των ανυποψίαστων καταναλωτών που πέφτουν θύματα επιτήδειων εμπόρων οι οποίοι τους αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά χωρίς να τους φέρουν οχήματα.

Ωστόσο μία από τις καταγγελίες των αναγνωστών του NewsAuto.gr είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ο επιτήδειος έμπορος όχι μόνο απέσπασε χρήματα από ανυποψίαστο καταναλωτή αλλά είχε το θράσος να του πάρει επιπλέον χρήματα για να τον κάνει συνέταιρο σε εταιρείας ενοικιάσεων ΙΧ.

Advertisement
Advertisement

Όπως καταγγέλλει στο NewsAuto.gr o ανυποψίαστος καταναλωτής: «Τον Φεβρουάριο του 2017 αγόρασα ένα εισαγόμενο μεταχειρισμένο Fiat Punto από εμπορία αυτοκινήτων στην περιοχή της Λαμίας. Μετά από φιλική σχέση που δημιουργήθηκε με τον έμπορο του ζήτησα να κοιτάξουμε να φέρουμε και ένα γεωργικό μηχάνημα (τρακτέρ) από το εξωτερικό και εκείνος αμέσως που απαντά να το φέρουμε από κάποια εταιρεία δημοπρασιών της Γαλλίας που έχει ευκαιρίες. Έτσι και έγινε που έδειξε ένα τρακτέρ που κάλυπτε τις ανάγκες μου το οποίο πωλούνταν έναντι 12.000 ευρώ και μου ζήτησε 10.000 ευρώ προκαταβολή για να το εισάγει.  Ωστόσο μου ζήτησε η κατάθεση να γίνει σε κάποιο άλλο όνομα που διατηρεί πρατήριο υγρών καυσίμων καθώς όπως δικαιολογήθηκε η εφορία του είχε μπλοκάρει όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του. Έτσι και έγινε και μετά από λίγο καιρό μου ζητά επιπλέον 4.000 ευρώ τα οποία κατατέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό συγγενικού του προσώπου αυτή τη φορά για τα έξοδα του τελωνείου. Την ίδια στιγμή ο επιτήδειο έμπορος με δελέασε να του δώσω επιπλέον 10.000 ευρώ ώστε να μπορέσει να εισάγει 3 Renault Clio μεταχειρισμένα από Γαλλία τα οποία θα άνοιγε γραφείο ενοικιάσεων αυτοκινήτων σε νησί και θα εισπράτταμε περίπου 1.000 ευρώ το μήνα από το καθένα! Πείστηκα και του κατέθεσα επιπλέον 10.000 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του συγγενικού του προσώπου αλλά πέρασαν δύο χρόνια και ακόμη περιμένω τόσο το τρακτέρ όσο και τα 3 αυτοκίνητα που θα πήγαιναν για ενοικίαση.

Εν τω μεταξύ όταν άρχισα να πιέζω για τα οχήματα ο επιτήδειος έμπορος που έλεγε διάφορες δικαιολογίες ότι έρχονται και δημιουργήθηκε ένα θέμα αλλά ξεπεράστηκε. Πριν 8 μήνες αποφάσισα να επισκεφθώ το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και κατόπιν σε άλλο αστυνομικό τμήμα κάλεσαν τον επιτήδειο έμπορο σε απολογία. Εκεί παραδέχθηκε πως έχει εισπράξει από εμένα 24.000 ευρώ και οι Αρχές του έδωσαν ένα μήνα διορία να τα επιστρέψει. Πέρασαν 3 μήνες και καθώς δεν μου επέστρεφε απολύτως τίποτα επισκέφθηκα τον Εισαγγελέα ο οποίος τον κάλεσε ενώπιον μου αλλά επειδή έλειπε εξωτερικό παρέστη ο δικηγόρος του ο οποίος παραδέχθηκε ότι μου χρωστά χρήματα ο επιτήδειος έμπορος. Κατόπιν έλαβε από τον Εισαγγελέα ένα μήνα διορία για να μου τα επιστρέψει.  Μετά από την κλήση του Εισαγγελέα ο επιτήδειος έμπορος μου κατέθεσε 4.000 ευρώ στη συνέχεια 2.000 ευρώ και η τελευταία κατάθεση ήταν 4.000 ευρώ. Υπολείπονται 14.000 ευρώ και ο επιτήδειος έμπορος έχει εξαφανιστεί και πάλι. Στην τελευταία μας επικοινωνία ο επιτήδειος έμπορος μου αποκρίθηκε πως ότι και να κάνω εκείνος θα παίρνει αναβολές και δεν πρόκειται να μου δώσει άλλα χρήματα.

Τον λόγο έχει και πάλι ο Εισαγγελέας αλλά γενικώς χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή με τους επιτήδειους εμπόρους καθώς αν μπλέξεις δεν ξεμπλέκεις εύκολα…».

Advertisement