Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Άδεια για αυτόνομη οδήγηση στη Νεβάδα πήρε η νέα E-Class

Ελλάδα 23:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Άδεια για αυτόνομη οδήγηση στη Νεβάδα πήρε η νέα E-Class

ΝΕΑ

Άδεια για αυτόνομη οδήγηση στη Νεβάδα πήρε η νέα E-Class

ΝΕΑ

Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία αποτέλεσε η έκθεση CES στο Λας Βέγκας για την Mercedes, προκειμένου να ανακοινώσει ότι η νέα γενιά της E-Class εξασφάλισε άδεια από τις αρχές της Νεβάδα για να πραγματοποιεί σε δημόσιο οδικό δίκτυο δοκιμές αυτόνομης οδήγησης. Η Νεβάδα ήταν η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που παραχώρησε το 2011 άδεια κυκλοφορίας σε αυτόνομα οχήματα για την πραγματοποίηση δοκιμών.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Συγκεκριμένα τρία αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν το επόμενο διάστημα χωρίς κάποιος να κρατά το τιμόνι, αλλά – σύμφωνα με τη νομοθεσία – θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον δύο επιβάτες, ο ένας πίσω από το τιμόνι. Οι τρεις E-Class δεν έχουν δεχτεί τροποποιήσεις στα συστήματά τους, καθώς φέρουν ήδη τη σχετική τεχνολογία.

«Το γεγονός ότι είμαστε ο πρώτος κατασκευαστής που λαμβάνει άδεια πραγματοποίησης δοκιμών με αυτοκίνητο παραγωγής και όχι κάποιο πρωτότυπο αποδεικνύει ότι είμαστε ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές μας στην αυτόνομη οδήγηση», ανέφερε ο Thomas Weber, μέλος του ΔΣ της Daimler, παραλαμβάνοντας την ειδική κόκκινη πινακίδα κυκλοφορίας από τον κυβερνήτη της Νεβάδα, Brian Sandoval.

Advertisement
Advertisement

Ήδη μία καμουφλαρισμένη E-Class άρχισε να κυκλοφορεί στους νυχτερινούς δρόμους του Λας Βέγκας, δίπλα στα εντυπωσιακά καζίνο και ξενοδοχεία. Η παγκόσμια πρεμιέρα του μεγάλου πολυτελούς sedan θα γίνει στις 11 Ιανουαρίου στο Ντιτρόιτ.