Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Άδεια κυκλοφορίας για το αυτόνομο Nissan

Ελλάδα 1:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Άδεια κυκλοφορίας για το αυτόνομο Nissan

ΝΕΑ

Video: Άδεια κυκλοφορίας για το αυτόνομο Nissan

ΝΕΑ

Πινακίδα προκειμένου να κυκλοφορεί νόμιμα στους δημόσιους δρόμους της Ιαπωνίας εξασφάλισε η Nissan για το αυτόνομο Leaf. Ο αριθμός κυκλοφορίας περιλαμβάνει μάλιστα το «2020», συμβολίζοντας το έτος-στόχο του κατασκευαστή για να φέρει στην παραγωγή τη σχετική τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

«Είναι μία συνηθισμένη πινακίδα για ένα ασυνήθιστο όχημα», σχολίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, Κάρλος Γκον. «Πριν από ένα μήνα παρουσιάσαμε στον κόσμο το πλάνο μας για λανσάρισμα του πρώτου μοντέλου με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης το 2020. Η δυνατότητα δοκιμής σε δημόσιο οδικό δίκτυο είναι κρίσιμη προκειμένου να διατηρήσουμε την πρωτοπορία στον τομέα αυτό. Είμαστε ευγνώμονες στην κυβέρνηση της Ιαπωνίας για την υποστήριξη».

Τα συστήματα στο Leaf επιτρέπουν στον οδηγό να αναλάβει τον έλεγχο του αυτοκινήτου οποιαδήποτε στιγμή. Το όχημα αυτόνομης οδήγησης μπορεί να κινείται μόνο του στη λωρίδα, να εξέρχεται από τον αυτοκινητόδρομο, να αλλάζει λωρίδα, να προσπερνά οχήματα που είτε είναι σταματημένα είτε κινούνται αργά, να φρενάρει όταν συναντά κίνηση και να ακινητοποιείται στο κόκκινο φανάρι.

Advertisement
Advertisement

Η Nissan κατασκευάζει επίσης πεδίο δοκιμών για τα αυτόνομα οχήματα στην Οπάμα της Ιαπωνίας. Το σχέδιο προβλέπει η τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης να είναι διαθέσιμη σε όλη τη γκάμα των μοντέλων της Nissan μέσα στις επόμενες δύο γενιές. Δηλαδή σε 10-12 χρόνια από το 2020. Ο κατασκευαστής θα προσπαθήσει να διατηρήσει το κόστος σε όσο το δυνατόν πιο χαμηλά επίπεδα, ώστε η τεχνολογία να είναι προσιτή στους πελάτες της.