Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

80 βαθμούς πιάνουν τα αυτοκίνητα στην Αθήνα με τον καύσωνα (+video)

Ελλάδα 0:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

80 βαθμούς πιάνουν τα αυτοκίνητα στην Αθήνα με τον καύσωνα (+video)

ΝΕΑ

80 βαθμούς πιάνουν τα αυτοκίνητα στην Αθήνα με τον καύσωνα (+video)

ΝΕΑ

Επικίνδυνες θερμοκρασίες παρατηρούμε πάνω στα οχήματα που κινούνται στο κέντρο της Αθήνας. Πήγαμε στο Βοτανικό και καταγράψαμε σκηνές… τρέλας και θερμοκρασίες Σαχάρας

Advertisement
Advertisement

Ο καύσωνας «Κλέων» έχει κάνει… επιδρομή στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα και οι θερμοκρασίες έχουν χτυπήσει κόκκινο. Σε ορισμένες περιοχές ο υδράργυρος έχει σκαρφαλώσει στους 44 βαθμούς Κελσίου. Υψηλές θερμοκρασίες και καυτός αέρας συνθέτουν ένα δύσκολο σκηνικό με τους ειδικούς να προτρέπουν για ελάχιστες μετακινήσεις.

Πειραματιζόμαστε με τη… ζέστη και με τη χρήση ειδικού drone το οποίο φέρει θερμική κάμερα καταγράφουμε τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο οδόστρωμα και πάνω στα οχήματα.

Πηγαίνουμε στην περιοχή του Βοτανικού εκεί όπου έχουν έδρα δεκάδες μεταφορικές εταιρείες και καθημερινά η κίνηση θυμίζει… Ινδία. . Εκατοντάδες οχήματα συνωστίζονται σε μία μικρή περιοχή και αυτό που επικρατεί είναι ένα ατελείωτο χάος με τους επαγγελματίες οδηγούς να καταναλώνουν πάρα πολλές ώρες εγκλωβισμένοι μέσα στα οχήματά τους.

Advertisement
Advertisement

Καμίνι…

Όπως θα δείτε η κατάσταση είναι ανυπόφορη, όλοι προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους και να μετακινηθούν λίγα μέτρα, ενώ υπάρχουν και αυτοί που βοηθούν εκτελώντας χρέη… τροχονόμου.

Είναι χαρακτηριστικό πως η θερμοκρασία στο οδόστρωμα είναι χαμηλότερη απ’ ότι πάνω στα οχήματα. Το μαύρο είναι το χρώμα που συγκεντρώνει τις υψηλότερες θερμοκρασίες (σχεδόν 80 βαθμοί), ενώ όσα φορτηγά έχουν τέντα παρατηρούμε πως η θερμοκρασία είναι μικρότερη κατά 10 περίπου βαθμούς συγκριτικά με αυτά που έχουν αλουμίνιο.

Advertisement

Λείπει το πράσινο…

Σημαντικό στοιχείο είναι και το πράσινο που είναι ελάχιστο αλλά όταν η κάμερα καταγράφει τη θερμοκρασία τότε αυτή παραμένει σε συνθήκες αέρα (περίπου 40 βαθμούς Κελσίου).

Advertisement

 

Δείτε το video με τις θερμοκρασίες των αυτοκινήτων που καταγράψαμε με την θερμική κάμερα

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως ο καύσωνας επηρεάζει τα λάστιχα του αυτοκινήτου μας
Ψωνίζουν supercars με εκατομμύρια μετρητά σε… παλέτα! (+video)
Γιατί παίρνουν φωτιά αυτοκίνητα στην Ελλάδα;