Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το 60% πωλήσεων της Panamera είναι plug in hybrid!

Ελλάδα 1:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το 60% πωλήσεων της Panamera είναι plug in hybrid!

ΝΕΑ

Το 60% πωλήσεων της Panamera είναι plug in hybrid!

ΝΕΑ

Η Porsche είπε ότι η plug-in hybrid έκδοση της Panamera ήταν πραγματικά μια εκπληκτική κίνηση, προσελκύοντας το 60% των πελατών από το ντεμπούτο της στην αγορά τον περασμένο Ιούνιο. Αυτό κι αν αποτελεί ηχηρή είδηση και μάλιστα για μια φίρμα που έχει γαλουχήσει διαφορετικά τους πιστούς της.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η εταιρεία ξεκινάει σήμερα να πουλά τις plug-in υβριδικές εκδόσεις της Panamera τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Κίνα, οι οποίες πρόκειται να γίνουν οι μεγαλύτερες αγορές του μοντέλου στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

«Η ζήτηση των πελατών είναι πολύ υψηλότερη από το 10 ή 15 % που αναμένουμε για πρώτη φορά», δήλωσε ο Gernot Doellner, επικεφαλής της σειράς μοντέλων Panamera, στο Bloomberg. Ένας από τους κύριους λόγους αυτής της απροσδόκητης ζήτησης στην Ευρώπη είναι τα φορολογικά οφέλη, ενισχύοντας το μερίδιο του υβριδικού μοντέλου κατά περισσότερο από 90% στο Βέλγιο και 70% στη Γαλλία. Στην εγχώρια αγορά της Γερμανίας, το 25% όλων των πωλήσεων της Panamera είναι plug-in hybrid παρακαλώ…

Καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν τεράστια χρήματα στην ηλεκτροκίνηση και τις νέες τεχνολογίες για να συμμορφωθούν με τους ολοένα και αυστηρότερους κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων, η Porsche θεωρεί ότι η plug-in υβριδική έκδοση κερδίζει σημαντική έλξη και παρά το γεγονός ότι η εταιρία έχει γίνει διάσημη από καταβολής της για τα αμιγώς σπορ αυτοκίνητα.

Porsche-Panamera4-EHybrid-tsiro-640

Advertisement

Η Porsche προσφέρει την Panamera σε δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις, την 4 E-Hybrid και το τερατώδες Turbo S E-Hybrid. Το πρώτο – που είναι και το φθηνότερο μοντέλο – προσφέρει μέχρι και 50 km ηλεκτρικού εύρους σε αυτονομία, καθώς και 462 ίππους από τον plug-in υβριδικό κινητήρα.