Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

5άστερη η νέα Skoda Octavia

Ελλάδα 0:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

5άστερη η νέα Skoda Octavia

ΝΕΑ

5άστερη η νέα Skoda Octavia

ΝΕΑ

Η Skoda Octavia πέτυχε τη μέγιστη βαθμολογία πέντε αστέρων στο ανεξάρτητο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (Euro NCAP). Αυτό καθιστά τη νέα γενιά της Octavia ένα από τα ασφαλέστερα μοντέλα για τους επιβάτες της στην κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

 

Η βαθμολογία του 88% για την προστασία επιβατών και συγκεκριμένα των παιδιών την τοποθετεί μεταξύ των κορυφαίων επιδόσεων μεταξύ όλων των οχημάτων που έχουν δοκιμαστεί μέχρι σήμερα. Το εξαιρετικό συνολικό αποτέλεσμα συνεχίζει την παράδοση των μέγιστων βαθμολογιών για τα αυτοκίνητα της Skoda όπως είδαμε τελευταία στα Kodiaq, Karoq, Scala και Kamiq.

Ο Christian Strube, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας αναφέρει: “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα δοκιμών του Euro NCAP των πέντε αστέρων για τη νέα Octavia. Δουλεύουμε σκληρά για να ανεβάσουμε την ενεργητική και παθητική ασφάλεια των οχημάτων μας σε ολοένα και υψηλότερα επίπεδα και να παρέχουμε στους χρήστες τη μέγιστη δυνατή προστασία. Τα τελευταία χρόνια, όλα τα νέα μοντέλα μας έχουν αποκομίσει τα μέγιστα αποτελέσματα στις συγκεκριμένες δοκιμασίες. Ο πλήρης εξοπλισμός ασφαλείας της νέας γενιάς συμπληρώνεται από τα πολυάριθμα συστήματα υποστήριξης του οδηγού τα οποία μέχρι σήμερα ήταν αποκλειστικά διαθέσιμα στις υψηλότερες κατηγορίες αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Μεταξύ των πολυάριθμων συστημάτων υποστήριξης που προσφέρονται, τα Assist Avoidance Assist, Turn Assist και Exit Warning περιλαμβάνονται για πρώτη φορά σε ένα Skoda. Στην πόλη, το σύστημα Front Assist, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος προστασίας πεζών και ποδηλάτων, χρησιμοποιεί οπτικά και ακουστικά σήματα και απαλή ενεργοποίηση των φρένων προκειμένου να προειδοποιήσει για πιθανή σύγκρουση εφαρμόζοντας αυτόματα τα φρένα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Το σύστημα Side Assist υποδεικνύει τα οχήματα που προσεγγίζουν από πίσω ή στο τυφλό σημείο του οδηγού μέχρι απόσταση 70 μέτρων, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην πρόληψη ατυχημάτων σε αυτοκινητόδρομους. Και αν, παρά τα πολυάριθμα συστήματα υποστήριξης, μια πιθανή σύγκρουση είναι τελικά αναπόφευκτη, το ενεργητικό σύστημα Crew Protect Assist προετοιμάζει το όχημα και τους επιβαίνοντες για την επικείμενη σύγκρουση ή ανατροπή. Μέχρι και εννέα αερόσακοι, μεταξύ των οποίων αερόσακος οδηγού και πίσω πλευρικοί αερόσακοι, προστατεύουν τους επιβάτες σε περίπτωση πρόσκρουσης. Μετά από μια σύγκρουση, το σύστημα Multi-Collision Brake ακινητοποιεί το όχημα, εμποδίζοντας το να περιστραφεί περαιτέρω με ανεξέλεγκτο τρόπο.