Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | COTY 2023

ΝΕΑ

56ο Easter Jeep Safari: Η μεγάλη ετήσια γιορτή της Jeep

 • newsautoteam

Στο φετινό Easter Jeep Safari (9-17 Απριλίου), η Αμερικανική μάρκα θα παρουσιάσει μια σειρά από εντυπωσιακά νέα πρωτότυπα, με το κάθε ένα από αυτά να εστιάζει σε ξεχωριστά αυθεντικά χαρακτηριστικά της μάρκας.

Τα συνολικά επτά νέα πρωτότυπα, τιμούν την ιστορία της Jeep, αλλά και τη δυναμική της πορεία στην νέα εξηλεκτρισμένη εποχή της αυτοκίνησης.

Η εξηλεκτρισμένη κίνηση, η υψηλή απόδοση και βέβαια οι κορυφαίες 4×4 δυνατότητες θα κυριαρχήσουν στο φετινό Easter Jeep Safari (9-17 Απριλίου), τη μεγαλύτερη γιορτή της μάρκας που για 56η χρονιά θα συγκεντρώσει χιλιάδες φίλους στη Moab της Γιούτα.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει, οδήγηση εντός και εκτός δρόμου, αλλά και μια εντυπωσιακή σειρά από εκπλήξεις, στην κορυφή των οποίων βρίσκονται επτά πρωτότυπα με ιδιαίτερα ξεχωριστό χαρακτήρα.

«Το Easter Jeep Safari είναι η τέλεια ευκαιρία για τη μάρκα μας να φτάσει στα όρια την εξέλιξη των συστημάτων 4×4 και κυρίως να έρθει σε άμεση επαφή με τους φίλους της», σημείωσε ο κ. Jim Morrison, Επικεφαλής της Jeep για τη Β. Αμερική.

Τη φετινή χρονιά 10 ξεχωριστά πρωτότυπα θα βρίσκονται στην εκδήλωση, από τα οποία τα 7 θα είναι νέα. Το εντυπωσιακό αμιγώς ηλεκτρικό Wrangler Magneto θα συνοδεύεται από το νέο Wrangler Magneto 2.0 και τέσσερα ακόμα εξηλεκτρισμένα Jeep 4xe, αποδεικνύοντας τη δέσμευση της μάρκας στη φιλοσοφία «Zero Emission Freedom» («Ελευθερία Μηδενικών Ρύπων»). Σε κάθε περίπτωση η εστίαση στη φιλικότητα προς το περιβάλλον συνδυάζεται άρρηκτα με τις κορυφαίες 4×4 δυνατότητες.

Η φετινή ομάδα του Easter Jeep Safari αποτελείται από τα:

Jeep Wrangler Magneto 2.0 Concept

Πριν από ένα χρόνο, το πρωτότυπο Jeep Wrangler Magneto, απέδειξε ότι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα μπορεί παράλληλα να είναι απόλυτα συμβατό με την κληρονομία του μοντέλου στις εκτός δρόμου διαδρομές. Το νέο Magneto 2.0 βασιζόμενο σε αυτή τη φιλοσοφία κάνει ένα ακόμα βήμα, αποτελώντας ένα ηλεκτρικό όχημα που κυριαρχεί σε κάθε διαδρομή.

Tο σύστημα κίνησης του Magneto 2.0 περιλαμβάνει:

 • Ένα νέο ειδικά κατασκευασμένο ηλεκτροκινητήρα που λειτουργεί έως τις 5.250σ.α.λ.
 • Μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων για απόλυτο έλεγχο του κινητήρα
 • Τέσσερις μπαταρίες lithium-ion που είναι κατανεμημένες στο πλαίσιο για καλύτερη ισορροπία και έχουν συνδυαστική ισχύ 70 kW/h.
 • Έναν εναλλάκτη που μετατρέπει το συνεχές ρεύμα τον μπαταριών σε εναλλασσόμενο για τη τροφοδοσία του ηλεκτροκινητήρα.
 • Η μέγιστη ένταση του συστήματος κίνησης είναι 600 amps, επιτρέποντας στο Magneto 2.0 να μεταφέρει χωρίς καμία υστέρηση 1.152Nm ροπής στους τροχούς, απόδοση τριπλάσια από εκείνη του Magneto.
 • Η ισχύς του Magneto που φτάνει τους 625 ίππους.
 • Παράλληλα μια ειδική ρύθμιση διατηρεί τη μέγιστη ένταση για χρόνο έως και 10’’, επιτρέποντας στο Magneto 2.0 να επιταχύνει από στάση στα 100χλμ./ώρα σε μόλις 2’’.
 • Η ισχύς του συνόλου σε συνδυασμό με το κιβώτιο με την εξαιρετικά «κοντή» πρώτη σχέση επιτρέπουν στο Magneto 2.0 να ξεπερνά κάθε εμπόδιο, ενώ το προηγμένο σύστημα ανάκτησης ενέργειας συμβάλει και στην ομαλή επιβράδυνση ακόμα και σε διαδρομές με  πολύ έντονη κλίση, με τον οδηγό να εκμεταλλεύεται τη λειτουργία «one-pedal».
 • Το εντυπωσιακό μηχανικό σύνολο συνοδεύουν το κιτ αύξηση ύψους των 7,6εκ. και τα off-road ελαστικά που είναι τοποθετημένα σε τροχούς 20 ιντσών.
 • Τέλος η χρήση ανθρακονημάτων εξασφαλίζουν τη συγκράτηση του συνολικού βάρους.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk PHEV Concept

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Jeep παρουσιάζει εξηλεκτρισμένη έκδοση του Grand Cherokee. Με αφορμή το Easter Jeep Safari η σχεδιαστική ομάδα συνδύασε τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες της έκδοσης Trailhawk με τη αποδοτικότητα και τη φιλικότητα που προσφέρει το Plug-in Hybrid σύστημα 4xe σε ένα concept που ξεχωρίζει χάρη στους ιδιαίτερους χρωματισμούς, αλλά και τα επιπλέον στοιχεία που προστατεύουν το αμάξωμα στις ακραίες εκτός δρόμου διαδρομές.

Οι τροχοί των 20 ιντσών με τα off-road ελαστικά, το υβριδικό σύστημα των 400V και το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων ολοκληρώνουν την εικόνα του πλέον φιλικού προς το περιβάλλον Grand Cherokee που κατασκευάστηκε μέχρι σήμερα.

Jeep ’41 Concept

«Since 1941.» Το σήμα που συνοδεύει όλα τα μοντέλα της Jeep αναγνωρίζει τη μακρά ιστορία της μάρκας, οι ρίζες της οποίας βρίσκονται 80 χρόνια πριν στα πρώτα «στρατιωτικά» βήματα του θρυλικού Willys MB.

Στο φετινό Easter Jeep Safari, η Jeep τιμά το παρελθόν της με το Jeep ’41 Concept. Το συγκεκριμένο μοντέλο να έχει σαφείς αναφορές από το όχημα του Αμερικανικού στρατού κατά τον 2ο Π.Π. Συνδυάζει το σκληροτράχηλο χαρακτήρα των στρατιωτικών Jeep με τη φιλικότητα προς το περιβάλλον που προσφέρει η τεχνολογία 4xe.

Jeep Rubicon 20th Anniversary Concept

Η διαδρομή Rubicon στη Β. Καλιφόρνια αποτελεί έναν μύθο για τους φίλους της εκτός δρόμου οδήγησης, ενώ παράλληλα είναι και το μέρος που εξελίσσονται τα πλέον ικανά SUV. Βασισμένο στο 2θυρο Wrangler του 2002, το πρώτο μοντέλο με το διακριτικό Rubicon εντυπωσίασε, όντας εφοδιασμένο στη βασική του έκδοση με ότι μπορούσε να ζητήσει ένα φίλος των ακραίων εκτός δρόμου διαδρομών.

Το Rubicon 20th Anniversary concept, βασίζεται στο ισχυρότερο Wrangler που κατασκευάστηκε ποτέ: το Wrangler Rubicon 392,των 470 ίππων. Στην περίπτωση του πρωτότυπου, πέρα από την ξεχωριστή ματ βαφή, ενισχύθηκαν περαιτέρω οι ήδη κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες, χάρη στο κιτ αύξησης ύψους (5,1εκ.) της Jeep Performance Parts, τις επιπλέον προστατευτικές ποδιές στο πάτωμα του αυτοκινήτου και τους νέους τροχούς των 17 ιντσών με τα ειδικά mud and snow ελαστικά.

Jeep Bob Concept

Με στόχο να ενώσουν δύο κορυφαία εκτός δρόμου οχήματα, τα Wrangler και Gladiator, οι σχεδιαστές της Jeep δημιούργησαν το πρωτότυπο Jeep Bob. Βασισμένο στο Jeep Gladiator Rubicon, στο συγκεκριμένο πρωτότυπο έχουν αφαιρεθεί και οι τέσσερις πόρτες, αλλά και οι μεσαίες κολώνες.

Σε συνδυασμό με την υφασμάτινη οροφή, το Jeep Bob προσφέρει απεριόριστη επαφή των επιβατών με τη φύση. Το Jeep Bob εφοδιάζεται με τον turbo 3λιτρο V6 Eco-Diesel κινητήρα που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και σύστημα κατ’ επιλογή τετρακίνησης.

Jeep D-Coder Concept by JPP

Η διχρωμία του μαύρου γυαλιστερού χρώματος με το κόκκινο Maraschino χαρακτηρίζουν το Gladiator D-Coder concept, το οποίο εστιάζει στις εκτός δρόμου επιδόσεις.

αμορτισέρ της FOX να ελέγχουν την κίνηση των τροχών 17Χ8,5 που φιλοξενούν τα ελαστικά της BFGoodrich, αλλά και το snorkel της Jeep Performance Parts που τροφοδοτεί με καθαρό αέρα τον ατμοσφαιρικό κινητήρα Pentastar των 3,6 λίτρων, ακόμα και όταν τα αυτοκίνητο βρίσκεται σχεδόν εξολοκλήρου βυθισμένο μέσα σε νερό.

Jeep Birdcage Concept by JPP

Το πρωτότυπο Jeep Wrangler 4xe Birdcage σχεδιάστηκε ώστε να αποτελεί το απόλυτο όχημα για σαφάρι. Στο εμπρός μέρος του Plug-in Hybrid αυτοκινήτου κυριαρχεί ο «εργάτης», ο οποίος είναι στερεωμένος με μια ειδική κατασκευή ώστε να αφαιρεθεί ο εμπρόσθιος προφυλακτήρας. Τα φτερά έχουν σύστημα γρήγορης αφαίρεσης/τοποθέτησης, ενώ η απουσία οροφής και παραθύρων, όπως και του παρμπρίζ επιτρέπουν την απόλυτη επαφή με τα στοιχεία του περιβάλλοντος.

Στο εσωτερικό έχει δεχθεί επιπλέον επεμβάσεις ώστε να είναι ακόμα πιο ανθεκτικό στην υγρασία, ενώ η εφαρμογή ειδικής πλαστικής επιφάνειας στο πάτωμα επιτρέπει το γρήγορα καθάρισμα και στέγνωμα. Η πίσω πόρτα κρύβει μέσα της ένα πτυσσόμενο τραπέζι, ιδανικό για πικ-νικ στην ύπαιθρο.

To Jeep Easter Safari παραδοσιακά διαρκεί 9 ημέρες και ολοκληρώνεται την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών. Η πρώτη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε το 1967.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto