Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

55 χρόνια MINI!

Ελλάδα 21:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

55 χρόνια MINI!

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

55 χρόνια MINI!

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Όταν το πρώτο κλασικό Mini, παραγωγής Birmingham, κυκλοφόρησε στις 18 Αυγούστου του 1959, κανείς από τους εμπλεκόμενους στο project της εποχής εκείνης δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα “ζούσε” για περισσότερο από μισό αιώνα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Πριν από 55 χρόνια, παρουσιάστηκαν δύο μοντέλα που διέφεραν μόνο στη μάσκα, στα καπάκια της πλήμνης και στο χρώμα: το Morris Mini Minor και το Austin Seven. Η φιλοσοφία του σχεδιαστή Αλέξανδρου Ισογόνη ήταν απλή: πλούσιοι εσωτερικοί χώροι σε συνδυασμό με ελάχιστες εξωτερικές διαστάσεις, τέσσερα καθίσματα, άριστα οδηγικά χαρακτηριστικά, χαμηλή κατανάλωση και προσιτή τιμή. Αυτές οι έξυπνες ιδέες είχαν μεγάλη απήχηση και κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι τον 21ο αιώνα.

Advertisement
Advertisement

Η δύναμη του DNA της μάρκας επιβεβαιώθηκε για μία φορά ακόμα με το επαναλανσάρισμα του ΜΙΝΙ το 2001: έγινε άμεσα δημοφιλές και σε ποικίλες μάλιστα εκδοχές, συνδυάζοντας τις κλασικές αξίες των πρώτων γενιών, με τα απαραίτητα προσόντα ενός σύγχρονου αυτοκινήτου. Πολύ λίγες φιλοσοφίες οχημάτων έχουν επιβιώσει για τόσο μεγάλο διάστημα.

Σήμερα η γκάμα περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό μοντέλων: το κλασικό MINI, τα Clubman, MINI Cabrio, Coupé και Roadster αλλά και τα πρόσφατα ανανεωμένα Countryman και Paceman (τα οδηγήσαμε στη Δανίαν και τις εντυπώσεις μας μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ) ενώ σε μερικές εβδομάδες αναμένεται και το 5θυρο ΜΙΝΙ.