Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

500 ίπποι για το Audi RS3 από τον ABT

Ελλάδα 3:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

500 ίπποι για το Audi RS3 από τον ABT

ΝΕΑ

500 ίπποι για το Audi RS3 από τον ABT

ΝΕΑ

Για όσους οι εργοστασιακοί 400 ίπποι του Audi RS3 δεν μοιάζουν αρκετοί, ο οίκος ABT παρουσίασε μια αναβάθμιση του κινητήρα φθάνοντας τους 500 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα και πριν λίγα χρόνια οι 400 ίπποι σε ένα hatchback έμοιαζαν κάτι αδιανόητο. Σήμερα αυτή η ισχύς τείνει να γίνει το όριο για τον μαγικό κόσμο των εκρηκτικών hyper-hatch και είναι σχεδόν δεδομένο πως πολύ σύντομα το 400 θα δείχνει ξεπερασμένο, ειδικά όταν στο παιχνίδι μπει και η υβριδική τεχνολογία.

Ο βελτιωτικός οίκος ΑΒΤ φαίνεται πως έβαλε στοίχημα να προηγηθεί των εξελίξεων και έτσι εξέλιξε ένα βελτιωτικό πακέτο για την αναβάθμιση του πεντακύλινδρου 2.5 TFSI που φορά το Audi RS3. Το πακέτο περιλαμβάνει νέο intercooler, διαφορετική εξάτμιση και φυσικά επαναπρογραμματισμό της κεντρικής μονάδας του κινητήρα χαρίζοντας εν τέλει 100 επιπλέον ίππους και 9,2 χλγμ ροπής περισσότερα, φθάνοντας συνολικά την απόδοση του RS3 στους 500 ίππους και τα 58,1 χλγμ.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά μια τέτοια απόδοση δεν μπορεί παρά να συνοδεύεται από αντίστοιχα εντυπωσιακά νούμερα επιδόσεων όπως τα μόλις 3,7 δευτερόλεπτα που χρειάζονται για το 0-100 χλμ./ώρα αλλά και τα 299 χλμ./ώρα της τελικής ταχύτητας. Παρά λοιπόν το γεγονός πως ακόμα και στην εργοστασιακή του μορφή το RS3 είναι ένα εξαιρετικά γρήγορο σπορ hatchback, η αναβαθμισμένη έκδοση με την απογραφή του ABT μπορεί άνετα να σταθεί δίπλα ακόμα και σε ικανότατα supercar.