Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πέντε σημεία που το νέο Audi Q4 e-tron ξεχωρίζει

Ελλάδα 20:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πέντε σημεία που το νέο Audi Q4 e-tron ξεχωρίζει

ΝΕΑ

Πέντε σημεία που το νέο Audi Q4 e-tron ξεχωρίζει

ΝΕΑ

Το νέο Audi Q4 e-tron αποτελεί το νέο ηλεκτρικό compact SUV της φίρμας, το οποίο διαθέτει προχωρημένο design και πολλές προηγμένες τεχνολογίες.

Advertisement
Advertisement

Το Audi Q4 e-tron είναι άκρως εντυπωσιακό εξωτερικά, εξαιρετικά ευρύχωρο στο εσωτερικό και με πρωτοποριακές λύσεις στον έλεγχο, τον χειρισμό, τις οθόνες και τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Ωστόσο, συγκεντρώσαμε τα πέντε σημεία που κάνουν το νέο Audi Q4 e-tron να ξεχωρίζει τόσο από τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας, όσο και από τα αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

Εξωτερική σχεδίαση
Tο Audi Q4 e-tron ξεχωρίζει με τις καθαρές του επιφάνειες, τις ακμές και τους μεγάλους τροχούς του, οι οποίοι τονίζουν τον χαρακτήρα του μοντέλου, είναι τοποθετημένοι στις άκρες του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Οι μικροί πρόβολοι και το μεγάλο μεταξόνιο, μαζί με τη θέση των τροχών, εξασφαλίζουν, στις προδιαγραφές, κορυφαίους χώρους για την κατηγορία.

Σημαντική λεπτομέρεια στο σχήμα το σημείο στην τελευταία κολώνα, όπου φαίνεται η οροφή να έχει απόσταση από αυτήν. H κολόνα D ενώνεται χωρίς εμφανές ίχνος ραφής με το πλευρικό άκρο στην κορυφή, ενώ την ίδια στιγμή μία αεροτομή εκτείνεται προς την αντίθετη κατεύθυνση και προς το τμήμα που βρίσκεται πάνω από τον θόλο του τροχού, για να «σβήσει» τελικά πάνω από το τρίτο φως, όπου τα φωτιστικά σώματα ορίζουν το πλάτος του.

Advertisement

Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζουν τα LED φώτα όπου για πρώτη φορά ο οδηγός μπορεί να διαλέξει την εμφάνιση των daylights για διαφορετικές οπτικές υπογραφές. Για όσους πιστεύουν πως η μάσκα επηρεάζει την αεροδυναμική οι μηχανικοί της Audi απάντησαν, πως περισσότερο επηρεάζεται με τον αέρα που χτυπά το αυτοκίνητο από τα πλάγια και από κάτω. Με αεροδυναμικό συντελεστή 0,26 (Sportback) το Q4 e-tron είναι από τα πιο αεροδυναμικά SUV.

Advertisement

SUV με επιδόσεις
Το Audi Q4 35 e-tron και το Audi Q4 40 e-tron εφοδιάζονται με τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους πίσω τροχούς και η απόδοση ξεκινάει από τους 170 PS και φτάνει τους 204 PS αντίστοιχα. Η βασική έκδοση προσφέρει από τα 0 rpm 310 Nm ροπής και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα. Το Q4 40 e-tron έχει ακριβώς τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με το Q4 35 e-tron, ωστόσο είναι κατά 0,5 sec πιο γρήγορο στη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα, σταματώντας τον χρόνο στα 8,5 sec.

Η κορυφαία έκδοση Q4 50 e-tron quattro έχει δύο ηλεκτροκινητήρες για την ηλεκτρική τετρακίνηση quattro.

Advertisement

Προσφέρουν μέγιστη ισχύ 299 PS, η οποία εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα και ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Η συνολική ροπή των ηλεκτροκινητήρων είναι 460 Nm.

Σπορ οδηγική αίσθηση
H Audi παρέχει μια σπορ ανάρτηση για όλες τις εκδόσεις Q4 e-tron που χαμηλώνουν το αμάξωμα κατά 15 χιλιοστά (στάνταρ χαρακτηριστικό στην έκδοση S line), χαρίζοντας μια πολύ πιο σταθερή αίσθηση στον δρόμο. Επιπλέον, μπορεί να εγκατασταθεί το σύστημα Audi drive select με διαφορετικά προφίλ οδήγησης, κάτι που περιλαμβάνει και το πρόγραμμα Sport. Παράλληλα, το προοδευτικό τιμόνι, λαμβάνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται μετά την επιλογή του προφίλ οδήγησης και λειτουργεί όλο και πιο άμεσα καθώς αυξάνεται η γωνία διεύθυνσης (ως στάνταρ στα μοντέλα quattro).

Προηγμένες τεχνολογίες
Οι προβολείς LED Matrix φωτίζουν πάντα το δρόμο όσο πιο φωτεινά γίνεται χωρίς να ενοχλούν άλλους χρήστες του δρόμου. Σε παγκόσμια πρώτη, ο οδηγός μπορεί να επιλέγει μεταξύ τεσσάρων φωτιστικών υπογραφών για το αυτοκίνητο, από το σύστημα αφής MMI. Στο πίσω μέρος, μια λωρίδα φωτός συνδέει τα φωτιστικά σώματα μεταξύ τους. Παράλληλα, το infotainment και η πλοήγηση λειτουργούν κυρίως χρησιμοποιώντας την κεντρική οθόνη αφής MMI, η οποία είναι διαθέσιμη σε μέγεθος 11,6 ιντσών. Ακόμα, εντυπωσιακή είναι οθόνη head-up επαυξημένης πραγματικότητας. Αυτή η οθόνη, που βρίσκεται στο εμπρός παρμπρίζ του αυτοκινήτου προβάλλει σημαντικές πληροφορίες σε δύο επίπεδα, ένα ρεαλιστικό και ένα επαυξημένης πραγματικότητας, σε μία μοναδική τρισδιάστατη εμπειρία. Οι οδηγίες πλοήγησης παρουσιάζονται σε εικονική απόσταση περίπου δέκα μέτρων από το παρμπρίζ, σε μια επίσης εικονική διαγώνιο περίπου 70 ιντσών, με αιωρούμενα βέλη που δυναμικά επισημαίνουν το επόμενο σημείο δράσης στη διαδρομή.

Μεγάλη αυτονομία
Η γερμανική φίρμα έχει διαθέσιμες δύο εκδόσεις μπαταρίας και τρεις εκδόσεις ισχύος. Η συμπαγής μπαταρία για το Q4 35 e-tron έχει καθαρή ενεργειακή χωρητικότητα 52 kWh (55 kWh ακαθάριστο), ενώ οι τιμές για τη μεγάλη μπαταρία στο Q4 40 e-tron και Q4 50 e-tron quattro είναι 77 kWh (82) kWh. Το Q4 40 e-tron έχει αυτονομία έως και 520 χιλιόμετρα (WLTP) με μία μόνο φόρτιση μπαταρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η σπορ αίσθηση του νέου ηλεκτρικού Audi Q4 e-tron
Οι επιδόσεις του νέου Audi Q4 e-tron
Νέα τετρακίνητη έκδοση για το Audi Q4 e-tron