Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 4λιτρο V8 biturbo diesel το Audi SQ8

Ελλάδα 8:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 4λιτρο V8 biturbo diesel το Audi SQ8

ΝΕΑ

Με 4λιτρο V8 biturbo diesel το Audi SQ8

ΝΕΑ

Πριν μερικές μέρες γνωρίσαμε το νέο Audi Q8 σε πρωτότυπη μορφή, με τους ανθρώπους της γερμανικής φίρμας να έχουν ήδη στα πλάνα τους και την κορυφαία έκδοση SQ8.

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Το Audi Q8 concept αποκαλύφθηκε στην έκθεση του Ντιτρόιτ και θα αποτελέσει τη βάση για το νέο SUV Coupe μοντέλο της εταιρείας, που θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας. Όπως όλα δείχνουν, το μοντέλο παραγωγής θα αποκτήσει και μια ισχυρή έκδοση με απόδοση πάνω από 400 ίππους. H επιβεβαίωση ήρθε από τον Dietmar Voggenreiter, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, ο οποίος αποκάλυψε στα Μέσα ότι θα υπάρχει και έκδοση SQ8 για το νέο μοντέλο, όπως συμβαίνει και στο Audi Q7 με το SQ7.

Σχετικά με το μηχανικό σύνολο που θα κινεί το αμάξωμα, αναμένεται η Audi να χρησιμοποιήσει τον 4λιτρο V8 biturbo diesel του SQ7 και στο νέο SQ8. Το μοτέρ αυτό έχει απόδοση 435 ίππων και ροπή 900 Nm, που επιτρέπει στο Audi SQ7 να κάνει το 0-100  σε μόλις 4,8 sec, με τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h. Αντίστοιχες επιδόσεις αναμένουμε και για το νέο SQ8.

Advertisement
Advertisement