Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

460 ίπποι για την Toyota Supra (video)

Ελλάδα 10:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

460 ίπποι για την Toyota Supra (video)

ΝΕΑ

460 ίπποι για την Toyota Supra (video)

ΝΕΑ

Για όσους η προσέγγιση της Toyota στη νέα GR Supra μοιάζει κάπως συντηρητική σε επίπεδο απόδοσης ο βελτιωτικός οίκος Dahler έχει την απάντηση.

Advertisement
Advertisement

Δεν πρόκειται για εκείνες τις περιπτώσεις που η εικόνα υπόσχεται περισσότερα από αυτά που τελικά επιτυγχάνονται. Εάν λοιπόν πετυχαίνατε αυτή τη GR Supra στο δρόμο πιθανό να παρατηρούσατε τις μεγαλύτερες ζάντες 20 ιντσών όμως κατά τ’άλλα η υπόλοιπη εικόνα δεν μαρτυρά όσα συμβαίνουν κάτω από το καπό.

Ο ελβετικός βελτιωτικός οίκος Dahler έχει εξελίξει ένα πακέτο αναβάθμισης της απόδοσης του κινητήρα προσφέροντας μάλιστα δύο στάδια αύξησης της ισχύος. Στο πρώτο στάδιο η απόδοση από τους εργοστασιακούς 340 ίππους και 51 χλγμ ροπής ανεβαίνει στους 408 ίππους και τα 62,2 χλγμ. ενώ στο δεύτερο στάδιο η ισχύς εκτοξεύεται στους 460 ίππους και τα 67,3 χλγμ. Ο βελτιωτής δεν αναφέρει μετρήσεις των επιδόσεων των αναβαθμισμένων εκδόσεων όμως είναι δεδομένο πως θα υπάρχει σημαντική διαφορά από τις ήδη εξαιρετικές επιδόσεις του εργοστασιακού μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο πέραν την βελτίωσης του κινητήρα η Dahler έχει φροντίσει και για την περεταίρω βελτίωση του στησίματος εξελίσσοντας τα δικά της ρυθμιζόμενα coilover αμορτισέρ ενώ το νέο σύστημα εξαγωγής εκτός από την συμβολή του στην βελτίωση της απόδοσης χαρίζει και έναν πιο γεμάτο τόνο και στην ηχητική απόχρωση της GR Supra.