Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

4+1 περιπέτειες που πρέπει να ζήσεις αυτό το καλοκαίρι!

Ελλάδα 4:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

4+1 περιπέτειες που πρέπει να ζήσεις αυτό το καλοκαίρι!

ΝΕΑ

4+1 περιπέτειες που πρέπει να ζήσεις αυτό το καλοκαίρι!

ΝΕΑ

Η απελευθέρωση των μετακινήσεων δίνει το πράσινο φως για εξορμήσεις με το αυτοκίνητο. Ήρθε λοιπόν η ώρα να κάνεις κάτι διαφορετικό, κάτι ξεχωριστό!

Advertisement
Advertisement

«Start Something Great Today» – αυτό είναι το δόγμα που πρέπει να ακολουθήσεις και ξεφύγεις από την καθημερινότητα με νέες Outdoor Activities που είτε δίσταζες να κάνεις είτε αγαπούσες και δεν μπορούσες λόγω των περιορισμών.

Να ταξιδέψεις μέχρι τη Βασιλική στη Λευκάδα ή τις Ακτές Δωρίδας της Ναυπάκτου για kite surfing, να απολαύσεις την ομορφιά της ελληνικής φύσης κάνοντας πεζοπορία στα επιβλητικά Μετέωρα ή παράλληλα με τα παγωμένα νερά του Αχέροντα. Ή να φορτώσεις το ποδήλατό σου στο αυτοκίνητο και να απολαύσεις ορεινή ποδηλασία στο Ελατόδασος του Παρνασού ή ακόμα και σε απόσταση αναπνοής από την αστικό τοπίο της Αθήνας: στο Τατόι και την Πάρνηθα.

Advertisement
Advertisement

Όλα αυτά έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Απαιτούν να πάρεις τους δρόμους και ενίοτε να βγεις και εκτός αυτών για να απολαύσεις τις αγαπημένες σου outdoor activities. Αυτό προϋποθέτει πως το αυτοκίνητό σου είναι εξοπλισμένο με ελαστικά που μπορούν να προσφέρουν το κάτι παραπάνω, όπως τα θερινά ελαστικά Goodyear EfficientGrip Performance 2!

Αν λοιπόν ετοιμάζεσαι να ξεκινήσεις κάτι σπουδαίο σήμερα, θα το κάνεις με το νέο ελαστικό της Goodyear, που με αυτό παρουσιάζει κορυφαία διαπιστευτήρια απόδοσης. Αποτελώντας το διάδοχο του ευρέως γνωστού και με πολλές διακρίσεις EfficientGrip Performance, απευθύνεται σε οδηγούς αυτοκινήτων με ζάντες από 15” μέχρι 21” που επιθυμούν υψηλή χιλιομετρική απόδοση και κορυφαίες επιδόσεις φρεναρίσματος σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα.

Advertisement

Αφού βρήκαμε το σωστό ελαστικό, πάμε να ψάξουμε και τις πιο fun δραστηριότητες για αυτό το καλοκαίρι!

#1 Ποδηλασία

Η ιδέα: Όταν ήμασταν παιδιά δεν λέγαμε να κατέβουμε από τη σέλα, μεγαλώνοντας τα ποδήλατά μας διακοσμούν υπομονετικά την αποθήκη μας. Ήρθε η ώρα να λαδώσεις αλυσίδες και να φουσκώσεις λάστιχα γιατί η ποδηλασία, είτε στο δρόμο είτε στο βουνό, εξελίσσεται σε μία από τις αγαπημένες δραστηριότητες εκεί έξω. Δεν είναι μόνο η εξαιρετική γυμναστική, αφού το ποδήλατο βοηθά σημαντικά τον κάτω κορμό – μπορεί να εξασφαλίσει μοναδικές εξορμήσεις με τους φίλους ή την οικογένειά σας. Βέβαια δεν χρειάζεται να μιμηθείτε με τη μία τον Lance Armstrong, ξεκινήστε με μικρές και εύκολες διαδρομές, προτού βάλετε στον εαυτό σας δύσκολα – ειδικά αν σκοπεύετε να πάρετε το βουνό. Και μη ξεχάσετε ένα backpack με τα απαραίτητα για στιγμές ανασυγκρότησης!

Advertisement

Ο προορισμός: Αν είστε στην Αθήνα, οι διαδρομές σε Πάρνηθα, Υμηττό και Πεντέλη μπορούν να αποτελέσουν μία εξαιρετική αρχή, προτού αρχίσετε τις εκδρομές επί τούτου, για mountain biking στο Καρπενήσι, το Ελατόδασος του Παρνασού ή στα δάση του Ζαγοριού.

#2 Πεζοπορία

Η ιδέα: Παρόμοιο δόγμα, δίχως προέκταση του εαυτού σας με ρόδες. Κι εδώ ξεκινάμε από τα απλά, προτού δοκιμάσουμε τα σύνθετα. Από απλά και γνωστά πεζοπορικά μονοπάτια, προτού αρχίσετε τις εξερευνήσεις. Πρόκειται για μία απλή δραστηριότητα που μπορεί να γίνει εθιστική. Δεν είναι μόνο εξαιρετική άσκηση αλλά είναι ένας τρόπος να βρεθείτε κοντά στη φύση. Τα τοπία, οι μυρωδιές, η πανίδα που θα συναντήσετε πάνω στο βουνό, συνθέτουν το ψηφιδωτό μίας εξαιρετικής εμπειρίας. Μη σας ξεγελά το βουνό: θα χρειαστείτε το αντιηλιακό σας και ένα σακίδιο που θα εξασφαλίζει pit stop ενυδάτωσης και ανάκτησης ενέργειας!

Ο προορισμός: Κι εδώ υπάρχουν αρκετές επιλογές γύρω από την πρωτεύουσα, όπως ο Μαραθώνας με τη διαδρομή Πύργος Οινόης-Φράγμα, τα μονοπάτια της Πεντέλης και της Πάρνηθας. Και μετά, έχεις όλη την Ελλάδα να εξερευνήσεις. Από τον Όλυμπο μέχρι το φαράγγι του Βίκου κι από τον Ταϋγετο μέχρι τον Βουραϊκό.

Advertisement

#3 Rafting

Η ιδέα: Δεν χρειάζεται να είσαι adrenaline freak για να το δοκιμάσεις. Μπορεί όμως να αποτελέσει μία από τις ομορφότερες στιγμές των διακοπών σου, μία από τις απολαυστικότερες στιγμές με την παρέα σου. Απλά θα πρέπει να τραβήξεις (και λίγο) κουπί. Θα ζήσεις όμως τη φύση αλλιώς και πρόσεχε τις ενδυματολογικές επιλογές. Θα βραχείς και φυσικά, στα ποτάμια το νερό είναι κρύο. Πολύ κρύο!

Ο προορισμός: Όπου υπάρχει μεγάλο ποτάμι και από τέτοια έχουμε πολλά. Αχέροντας, Αχελώος, Πηνειός, Βοϊδομάτης, είναι μερικές από τις πλέον αγαπημένες επιλογές.

#4 Παρά πέντε

Η ιδέα: Αφήσαμε το σκληρό έδαφος, περάσαμε το υγρό στοιχείο, ήρθε η ώρα για απογείωση! Το «παρά πέντε» ή πιο επίσημα… το αλεξίπτωτο πλαγιάς, είναι κάτι που πάντα χάζευες, πάντα σου φαινόταν ενδιαφέρον αλλά ποτέ δεν είχες μπει σε διαδικασία να το βάλεις στη λίστα των κατακτήσεων σου. Βάλε πλώρη για έναν από τους δεκάδες προορισμούς όπου μπορείς να ζήσεις την εμπειρία του συγκεκριμένου extreme sport, εμπιστεύσου τον εκπαιδευτή σου και δες τα πάντα από ψηλά!

Ο προορισμός: Θήβα, Μέγαρα, Ιωάννινα, Αράχωβα, Λευκάδα κ.α.

#5 Bungee Jumping

Η ιδέα: Αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος. Αν δεν έχεις υψοφοβία ή ακροφοβία βέβαια. Το σκεφτόσουν από μικρός και ποτέ δεν το τόλμησες; Ήρθε η ώρα, να κάνεις ένα άλμα στο κενό, ένα βήμα γεμάτο πίστη πως θα καταφέρεις να υπερνικήσεις τους φόβους σου. Έτσι, για το highlight του καλοκαιριού σου!

Ο προορισμός: Οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι στις γέφυρες της Χαλκίδας και του Ισθμού της Κορίνθου αλλά υπάρχει αντίστοιχη δυνατότητα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Βγάλε χάρτες και GPS και ξεκίνα την αναζήτηση της περιπέτειας, κάνε σήμερα, κάτι διαφορετικό, κάτι σπουδαίο. Κι όπου κι αν πρέπει να πας για να κατακτήσεις την παραπάνω λίστα, τα θερινά ελαστικά Goodyear EfficientGrip Performance 2 θα σε πάνε εκεί παρέχοντας εξαιρετικά εντυπωσιακή χιλιομετρική απόδοση, αυξημένη κατά 50% συγκριτικά με τον προκάτοχό του, καθώς και τις μικρότερες αποστάσεις φρεναρίσματος σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα.