Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 300 άλογα το SEAT Leon Cupra

Ελλάδα 12:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 300 άλογα το SEAT Leon Cupra

ΝΕΑ

Με 300 άλογα το SEAT Leon Cupra

ΝΕΑ

Η SEAT ανανεώνει το Leon Cupra το oποίο έρχεται με περισσότερα άλογα, νέες τεχνολογίες και σύστημα τετρακίνησης για την ST έκδοσή του.

Advertisement
Advertisement


Επιμέλεια: Κώστας Φούζας

Περίπου 2 μήνες πριν η SEAT προχώρησε σε μικρής έκτασης αλλαγές, όσον αφορά το μικρομεσαίο της μοντέλο. Έτσι το Leon απέκτησε πιο φρέσκια σχεδίαση, νέα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και κάποιες  προσθήκες στη γκάμα των κινητήρων του.

Σήμερα η SEAT «φρεσκάρει» και την κορυφαία έκδοση του Leon. Όπως μπορούμε να δούμε, το ανανεωμένο Cupra διαθέτει ελαφρώς αλλαγμένη μάσκα και φωτιστικά σώματα, ενώ στο εσωτερικό του είναι τοποθετημένο πλέον μια νέα οθόνη αφής 8 ιντσών.

Advertisement
Advertisement

Στον τομέα των μηχανικών συνόλων, όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ο 2λιτρος TSI κινητήρας φτάνει σε απόδοση πλέον τους 300 ίππους (από 290 άλογα) και τα 380 Nm ροπής (+ 30 Νm).  Παρόλο που η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει τα νέα νούμερα των επιδόσεων, αναμένουμε καλύτερο 0-100 και ρεπριζ.

seat-leon-cupra-facelift-640

Το Cupra διαθέτει  ρυθμιζόμενη ανάρτηση και μπλοκέ διαφορικό, ενώ μέσω του συστήματος SEAT Drive Profile ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ 4 set-up οδήγησης (Comfort, Sport, Individual και CUPRA). H συγκεκριμένη λειτουργία επεμβαίνει στην απόκριση του κινητήρα, το τιμόνι μεταβαλλόμενης υποβοήθησης, την ανάρτηση, τη λειτουργία του ESP, το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο εμπρόσθιο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, το κιβώτιο DSG, αλλά και τον ήχο που φθάνει στο εσωτερικό. Τέλος, η SEAT εξοπλίζει το ανανεωμένο Cupra ST (station wagon έκδοση) με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και σύστημα τετρακίνησης.