Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 3 διαφορετικές εκδόσεις ισχύος η νέα Porsche Mission E

Ελλάδα 4:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 3 διαφορετικές εκδόσεις ισχύος η νέα Porsche Mission E

ΝΕΑ

Με 3 διαφορετικές εκδόσεις ισχύος η νέα Porsche Mission E

ΝΕΑ

Το 2019 θα είναι η χρονιά κατά την οποία θα υποδεχτούμε την πρώτη ηλεκτρική Porsche της ιστορίας, η οποία θα έρθει σε 3 διαφορετικές εκδόσεις ισχύος από 402 έως και 670 ίππους. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Όπως λοιπόν αποκαλύπτει το Automobile magazine, συντάκτης του οποίου οδήγησε ένα από τα πρωτότυπα της Porsche Mission E, στόχος της εταιρείας είναι το αυτοκίνητο να είναι ένα πραγματικό όχημα οδηγικής απόλαυσης και υψηλών επιδόσεων, παρέχοντας συνεχώς άπλετη δύναμη στον οδηγό του.

Έτσι λοιπόν η Porsche εξελίσσει ένα ειδικό σύστημα ψύξης για τα 2 ηλεκτρικά μοτέρ και τις μπαταρίες, που επιτρέπει να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα η απόδοσή τους και για ένα μεγάλο φάσμα λειτουργίας τους. Η συνδυαστική ισχύς αναμένεται να έρθει σε τρία διαφορετικά νούμερα, 402 άλογα, 536 και 670 άλογα, ανάλογα με τα «θέλω» του εκάστοτε αγοραστή.

Mission E 640 (3)

Advertisement
Advertisement

Και οι τρεις εκδόσεις της Mission E θα είναι τετρακίνητες, από τη στιγμή που ο ένας ηλεκτροκινητήρας θα κινεί τους εμπρόσθιους τροχούς της και ο δεύτερος τους πίσω. Το κιβώτιο θα είναι ένα αυτόματο με 2 σχέσεις, ενώ θα υπάρχει και πίσω ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό. Δεν αποκλείεται πάντως αργότερα η Porsche να λανσάρει στην αγορά και μια πισωκίνητη, πιο προσιτή έκδοση του μοντέλου, με λιγότερα άλογα.

Στο πεδίο των επιδόσεων, ανάλογα με την έκδοση ισχύος η νέα ηλεκτρική Porsche θα προσφέρει 0-100 χλμ./ώρα κοντά στα 3,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Στόχος της γερμανικής εταιρείας είναι να προσφέρει μια πραγματική αυτονομία κίνησης κοντά στα 500 χλμ.

Mission E 640 (1)

Advertisement

Σε ό,τι αφορά τέλος στα υπόλοιπα στοιχεία της, η νέα Porsche Mission E θα είναι 5θυρη αλλά με μικρότερες διαστάσεις από την Panamera. Στο εσωτερικό οι χώροι θα είναι εφάμιλλοι της μεγαλύτερης 5θυρης Porsche. Σχεδιαστικά, το νέο μοντέλο θα βασιστεί πάνω στο ομώνυμο πρωτότυπο του 2015, έχοντας πολλά κοινά πάντως και με την Porsche 911.