Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το 2019 θα μπει στην παραγωγή η Porsche Mission E

Ελλάδα 18:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το 2019 θα μπει στην παραγωγή η Porsche Mission E

ΝΕΑ

Το 2019 θα μπει στην παραγωγή η Porsche Mission E

ΝΕΑ

Η πολυσυζητημένη Mission E της Porsche, πλησιάζει στην παραγωγή, αλλά το μοντέλο είναι ακόμα ένα χρόνο μακριά καθώς ο προϊστάμενος παραγωγής της εταιρείας, Albrecht Reimold, αποκάλυψε ότι το πρώτο όχημα δεν θα κυλήσει στη γραμμή συναρμολόγησης μέχρι το 2019.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Σε συνέντευξη του, ο Reimold δήλωσε ότι η εταιρεία θα αρχίσει σύντομα να εγκαταστήσει εξοπλισμό για την Mission E στο εργοστάσιό της στο Ζουφενχάουζεν, αλλά η παραγωγή δεν πρέπει να ξεκινήσει μέχρι να έρθει το επόμενο έτος. Το εργοστάσιο έχει σχεδιαστεί για να παράγει περίπου 20.000 αυτοκίνητα ετησίως, αλλά ο Reimold είπε ότι υπάρχει ένα “μικρό περιθώριο για να αυξηθεί αυτός ο αριθμός”.

Η Porsche δοκιμάζει πρωτότυπα εδώ και μήνες και ο Reimold επιβεβαίωσε ότι τα μέλη της ομάδας παραγωγής συμμετέχουν ενεργά στην “πιλοτική φάση της παραγωγής, έτσι ώστε να αποκτηθεί εμπειρία σε αρχικό στάδιο”. Συνέχισε να λέει ότι όλα “πήγαν αρκετά καλά”, αλλά παράλληλα θα βρεθούν πιθανώς οι κατάλληλοι τρόποι να βελτιστοποιηθούν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες πριν από το λανσάρισμα.

Advertisement
Advertisement

Porsche-Mission-E-tsiro-640

Ενώ η Porsche επικεντρώνεται στην παραγωγή του αυτοκινήτου, ο Reimold δήλωσε ότι η εταιρεία εξετάζει ήδη μια χούφτα παράγωγα. Ο αρχηγός της παραγωγής υπογράμμισε επίσης ότι η Mission Ε θα μπορούσε να έχει σχετικά μικρό κύκλο ζωής καθώς σημείωσε ότι συνήθως διαρκούν μεταξύ πέντε και επτά ετών, αλλά «βλέπουμε μια τάση προς μικρότερους κύκλους ζωής των μοντέλων το τελευταίο διάστημα».

Η Mission E θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες και τρεις διαφορετικές αποδόσεις ισχύος. Η βασική αναμένεται να έχει περίπου 402 ίππους, ενώ η ναυαρχίδα της σειράς θα μπορούσε να φτάσει τους 670 ίππους. Θα μπορούσε επίσης να υπάρξει ενδιάμεσα και ένα μοντέλο μεσαίου επιπέδου με ισχύ σχεδόν 536 ίππων.

Advertisement

Η Porsche πιστεύεται ότι στοχεύει σε μια αυτονομία 482 km. Το αυτοκίνητο διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα φόρτισης που θα μπορούσε να γεμίσει το 80% της μπαταρίας σε 20 min, ίσως και λιγότερο. Αυτό θα ήταν ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα καθώς η ανταγωνιστική Jaguar I-Pace απαιτεί περίπου 45 min της ώρας.