Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το 2019 η πρώτη BMW Σειρά 2 Gran Coupe

Ελλάδα 0:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το 2019 η πρώτη BMW Σειρά 2 Gran Coupe

ΝΕΑ

Το 2019 η πρώτη BMW Σειρά 2 Gran Coupe

ΝΕΑ

Εδώ και καιρό έχει γίνει λόγος για την επερχόμενη, πρώτη στην ιστορία BMW Σειρά 2 Gran Coupe και πλέον, νέες πληροφορίες από το εξωτερικό μας δίνουν περισσότερα στοιχεία για το πολύ ενδιαφέρον αυτό μοντέλο. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Με τη νέα Σειρά 2 Gran Coupe η BMW θα βρεθεί απέναντι σε μοντέλα όπως η Mercedes CLA, αλλά και η πρώτη A-Class σεντάν της ιστορίας, που θα αποκαλυφθεί το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου της βαυαρικής φίρμας θα γίνει το 2019 και σε ό,τι αφορά στη σχεδίασή του, αυτή θα επηρεαστεί από την μεγαλύτερη BMW Σειρά 4 Gran Coupe, φέροντας ένα 4πορτο κουπέ αμάξωμα με αρκετό δυναμισμό.

Advertisement
Advertisement

Στο τεχνικό και μηχανικό κομμάτι η νέα Σειρά 2 Gran Coupe (όπως και η επόμενη Σειρά 2 Coupe και Cabrio) δεν θα είναι προσθιοκίνητο όπως η νέα γενιά της BMW Σειρά 1, αλλά θα παραμείνει πισωκίνητο. Οι κινητήρες από την άλλη θα είναι μοτέρ turbo βενζίνης και diesel, με πολλές βελτιώσεις για χαμηλότερη κατανάλωση και ρύπους.

Στην κορυφή της γκάμας της BMW Σειρά 2 Gran Coupe θα τοποθετηθεί η νέα M2 Gran Coupe, η οποία θα εξελιχθεί από την BMW M μαζί με την επόμενη γενιά της M2 Coupe. Ο κινητήρας της θα είναι ένας 3λιτρος 6κύλινδρος turbo με ισχύ 365 ίππων, ο οποίος θα συνδυαστεί τόσο με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, όσο και με το προαιρετικό 7άρι αυτόματο M DCT.

Φυσικά η νέα BMW M2 Gran Coupe αναμένεται να προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις (κοντά στα 4.7 sec για το 0-100 km/h), ενώ και τα οδικά της χαρακτηριστικά θα είναι «καυτά», από τη στιγμή που το αυτοκίνητο παραμένει πισωκίνητο.

Advertisement

Series 2 Gran Coupe 640 (2)