Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μέσα στη χρονιά η πρώτη Mercedes A-Class sedan

Ελλάδα 23:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέσα στη χρονιά η πρώτη Mercedes A-Class sedan

ΝΕΑ

Μέσα στη χρονιά η πρώτη Mercedes A-Class sedan

ΝΕΑ

Σχεδόν έτοιμη είναι η πρώτη σεντάν Mercedes A-Class στην ιστορία, η οποία θα λανσαριστεί μέσα στη χρονιά ακολουθώντας το λανσάρισμα της νέας γενιάς της A-Class στις αρχές Φεβρουαρίου. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η αποκάλυψη της νέας γενιάς της Mercedes A-Class σε λίγες ημέρες από σήμερα και το επικείμενο λανσάρισμά της στη συνέχεια είναι ένα από τα σημαντικότερα αυτοκινητικά γεγονότα της χρονιάς. Όπως μάλιστα συνέβη και με την υπάρχουσα A-Class, στη συνέχεια η γερμανική μάρκα θα παρουσιάσει και τις νέες γενιές των B-Class, CLA και GLA, που θα συμπληρώσουν και πάλι ιδανικά τη γκάμα των compact μοντέλων της φίρμας.

Ωστόσο, σε αυτή της τη γενιά η A-Class θα μας φέρει για πρώτη φορά και μια νέα έκδοση αμαξώματος, αυτή ενός 4θυρου σεντάν, η οποία θα αυξήσει περαιτέρω τις επιλογές του αγοραστή της κατηγορίας. Μάλιστα, σύμφωνα με νέες πληροφορίες που προέρχονται από τον βρετανικό τύπο, η νέα A-Class sedan θα παρουσιαστεί αρκετά νωρίς μέσα στη φετινή χρονιά και πιο συγκεκριμένα τον Αύγουστο, ακολουθούμενη το 2019 από τη νέα γενιά της πιο αεροδυναμικής 4πορτης-κουπέ CLA.

Το νέο μοντέλο όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν θα βασιστεί πάνω στο πρωτότυπο Concept A Sedan του 2016 και όπως και η νέα A-Class, θα έχει και τον νεότερο 1.300άρη turbo κινητήρα βενζίνης άμεσου ψεκασμού, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε συνεργασία της Daimler με τη Renault-Nissan. H γκάμα θα συμπληρωθεί με μια σειρά από επιπλέον turbo κινητήρες βενζίνης, ενώ στο diesel η A-Class σεντάν πιθανότατα θα λάβει μόνο τις 2λιτρες εκδόσεις και όχι αυτές με τον 1.5 lt. κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Αναμένεται επίσης να δούμε και έκδοση με «ήπιο» υβριδικό σύστημα κίνησης, ενώ λίγο αργότερα χρονικά θα δούμε και την κορυφαία έκδοση AMG A45 Sedan, που θα ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Audi RS3 Sedan.

Concept A 640