Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το 2019 έρχεται το νέο Nissan Juke

Ελλάδα 5:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το 2019 έρχεται το νέο Nissan Juke

ΝΕΑ

Το 2019 έρχεται το νέο Nissan Juke

ΝΕΑ

Η δεύτερη γενιά του Nissan Juke θα κάνει πρεμιέρα μπροστά στο κοινό τους επόμενους μήνες και σύμφωνα με το παγκόσμιο αφεντικό σχεδιασμού της εταιρίας, υιοθετεί ένα εντελώς διαφορετικό σχέδιο σε αντίθεση μάλιστα με οποιοδήποτε άλλο Nissan έχουμε αντικρίσει μέχρι σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ο Alfonso Albaisa δήλωσε ότι το όχημα έχει σχεδιαστεί στο σχεδιαστικό στούντιο της Nissan στο Λονδίνο ενώ διέρρευσε πως το concept στάλθηκε πίσω για επανασχεδιασμό κατά τη διάρκεια της εξέλιξής του. “Δεν μοιάζει ούτε με το Imx ούτε με το νέο Leaf. Είναι ένας αστικός μετεωρίτης με μια ιδιαίτερη στάση.

Το Juke σίγουρα θα έρθει σύντομα. Και αυτή τη φορά χωρίς να σταλεί πίσω στο σχεδιαστήριο. Δεν είμαι σίγουρος από πού προήλθε αυτή η ιστορία. Είναι εκ νέου ένα πολύ cool αυτοκίνητο και εξακολουθεί να έχει τη διαφορετικότητα και τη γοητεία του. Ο κόσμος το περιμένει εδώ και σχεδόν τρία χρόνια. Στην πραγματικότητα, πολλές αναφορές έκαναν λόγω πως θα ξεκινήσει το 2017. Για άγνωστους λόγους, αυτό δεν συνέβη ποτέ. Όταν ξεκίνησε η πρώτη γενιά Juke, αποδείχθηκε αμέσως δημοφιλής, ειδικά στην Ευρώπη, το μοναδικό του στυλ ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που συνέβη αυτό.

Advertisement
Advertisement

“Η δουλειά μας ήταν ευκολότερη την πρώτη φορά, γιατί δεν υπήρχε τίποτα άλλο σαν αυτό. Και η επιτυχία του αυτοκινήτου ήταν τόσο μεγάλη, που δημιούργησε πόλωση. Το δεύτερο δεν μπορούσε να είναι παράγωγο ή εξελικτικό, αλλά ένα ριζοσπαστικό Juke από την αρχή. Θα πρέπει σχεδόν να αλλάξουμε το όνομά του σε Nancy”, είπε ο Albaisa. Το νέο Juke βασίζεται σε μια “τραβηγμένη” έκδοση της πλατφόρμας V-Renault Nissan-Mitsubishi. Οι κινητήρες αναμένεται να δανειστούν από άλλα μέλη της οικογένειας Nissan, συγκεκριμένα τα Micra και Qashqai, με πρώτο και σπουδαιότερο τον υπερτροφοδοτούμενο 3κύλινδρο 0,9 λίτρου, αλλά και τον 4κύλινδρο 1,2 λίτρων turbo ο οποίος είναι πασπαρτού μέσα στον όμιλο. Ένας 4κύλινδρος πετρελαιοκινητήρας 1.5 λίτρων θα αποτελέσει τη μόνη επιλογή στους diesel. Η παραγωγή της δεύτερης γενιάς του Nissan Juke θα ξεκινήσει μέσα στο 2019, μείνετε συντονισμένοι…

Nissan-Juke-2019-tsiro-640