Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

2.200 PS… και για τον δρόμο (video)

Ελλάδα 1:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

2.200 PS… και για τον δρόμο (video)

ΝΕΑ

2.200 PS… και για τον δρόμο (video)

ΝΕΑ

Ενδιαφέρον για ένα μοτέρ σκάφους δείχνουν κάποιοι, με σκοπό να το τοποθετήσουν σε… βελτιωμένα αυτοκίνητα!

Advertisement
Advertisement

Για να τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, μια εταιρεία με την ονομασία Sixteen Power παρουσίασε στην πρόσφατη έκθεση SEMA ένα V16 μοτέρ απίστευτης ιπποδύναμης. Βελτιωτές γλυκοκοίταξαν το εν λόγω κινητήρα για να τον τοποθετήσουν σε κάποια projects που έχουν στο μυαλό τους. Ωστόσο, για να τοποθετηθεί το μοτέρ των 14.000 cc σε αυτοκίνητο θα πρέπει να δεχτεί κάποιες τροποποιήσεις, κάτι που για την εταιρεία δεν αποτελεί εμπόδιο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα προσθιοκίνητο αυτοκίνητο θα δυσκολευτεί να υποδεχτεί το θηριώδες μοτέρ, κάτι που σημαίνει ότι θα βρει εφαρμογή σε άλλης κατηγορίες αυτοκινήτων, ακόμα και σε μεγάλα φορτηγά.

Στα πιο τεχνικά κομμάτια, το μοτέρ προοριζόταν για μεγάλα σκάφη και η ιπποδύναμη ποικίλει. Αναλυτικότερα, αποδίδει 900, 1.200 και 1.400 ίππους ατμοσφαιρικά, ενώ για αυτούς που θέλουν να εκτοξεύσουν την ιπποδύναμη στα ύψη, προσφέρεται είτε με διπλούς είτε τετραπλούς υπερτροφοδότες φτάνοντας τους 1.600 και 2.200 ίππους αντίστοιχα.

Το κόστος του κινητήρα για τους υποψήφιους αγοραστές φτάνει τα 100.000 δολάρια, αλλά η τιμή ανεβαίνει όταν προορίζεται για οποιαδήποτε άλλη χρήση εκτός αυτή των σκαφών.

Advertisement
Advertisement