Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

2.111 km με το Insignia και με ένα ρεζερβουάρ!

Ελλάδα 17:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

2.111 km με το Insignia και με ένα ρεζερβουάρ!

ΝΕΑ

2.111 km με το Insignia και με ένα ρεζερβουάρ!

ΝΕΑ

Hypermiler ονομάζεται ο οδηγός που με την τεχνική του καταφέρνει να διανύσει μεγάλες αποστάσεις με όσο το δυνατόν λιγότερο καύσιμο. Ο Felix Egolf είναι προφανώς ένας από τους ικανότερους, καθώς αρκετές εταιρείες τον εμπιστεύονται για να κάνει ρεκόρ χαμηλής κατανάλωσης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Αυτή τη φορά ήταν η Opel που του ανέθεσε την αποστολή να διανύσει περισσότερα από 2.000 km με το Insignia 1.6 CDTI ecoFLEX, χωρίς ανεφοδιασμό. Ο Ελβετός Egolf εκκίνησε από την Λουκέρνη στις 6 Απριλίου και αφού επισκέφθηκε από την έδρα της γερμανικής μάρκας, το Ρούσελσχαϊμ συνέχισε προς τη Βόρεια Θάλασσα. Στην επιστροφή πέρασε από το Ανόβερο και το Σεν Γκάλεν, τερματίζοντας στη Ζυρίχη στις 8 Απριλίου. Το οδόμετρο έδειξε 2.111 km, με μέση κατανάλωση 3,46 lt/100 km (έναντι 3,8 lt. της εργοστασιακής τιμής).

«Ήθελα εδώ και αρκετό καιρό να σπάσω το φράγμα των 2.000 km με ένα γέμισμα, όμως δεν μπορούσα να βρω το κατάλληλο αυτοκίνητο. Η εξαιρετική αεροδυναμική απόδοση του Insignia σε συνδυασμό με τα ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης συνέβαλαν σε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Όσοι οδηγούν υπομονετικά μπορούν να σημειώσουν ανάλογη κατανάλωση. Ο καθένας μπορεί να γίνει hypermiler», σχολίασε ο Egolf.

Advertisement
Advertisement