Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To 1.000.000ό MX-5 θα πάει στο Γκούντγουντ

Ελλάδα 19:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To 1.000.000ό MX-5 θα πάει στο Γκούντγουντ

ΝΕΑ

To 1.000.000ό MX-5 θα πάει στο Γκούντγουντ

ΝΕΑ

Την παραγωγή 1 εκατ. MX-5 γιόρτασε στο εργοστάσιο της Χιροσίμα η Mazda. Το ιαπωνικό roadster που έχει φανατικούς θαυμαστές σε κάθε άκρη του πλανήτη, άρχισε να κατασκευάζεται το 1989 και πλέον βρίσκεται στην τέταρτη γενιά του. Το συγκεκριμένο MX-5 θα πραγματοποιήσει παγκόσμια περιοδεία, στο πλαίσιο της οποίας θα επισκεφθεί στα τέλη Ιουνίου το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Εκεί η Mazda θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ευρώπη τα MX-5 Speedster και Spyder. Πρόκειται για δύο πρωτότυπες εκδόσεις του roadster, που έκαναν πρεμιέρα το 2015 στη SEMA του Λας Βέγκας, τη μεγαλύτερη έκθεση after market. Τα MX-5 Spyder και MX-5 Speedster είναι ακόμη πιο ελαφριά από το μοντέλο παραγωγής και ταυτόχρονα τονίζουν την απόλαυση του να οδηγεί κάποιος ένα cabrio. Και τα δύο εφοδιάζονται με το2λιτρο βενζινοκινητήρα SKYACTIV-G.

Το ασημί MX-5 Spyder φέρει μία μικρή, αποσπώμενη, υφασμάτινη οροφή, αεροδυναμικό πακέτο από ανθρακόνημα, ζάντες ελαφρού κράματος 17 ιντσών (με ελαστικά 225/45) και δερμάτινο εσωτερικό. Το βάρος του φθάνει τα 1.043 kg. Το βάρος του γαλάζιου MX-5 Speedster είναι ακόμη χαμηλότερο (στα 943 kg). Όπως χαμηλότερα κάθεται και στο δρόμο χάρη στη ρυθμιζόμενη ανάρτηση (κατά 30 mm σε σχέση με το MX-5 παραγωγής). Από τη φωτογραφία είναι εμφανές ότι δεν φέρει καν παρμπρίζ, ενώ ο περιορισμός του βάρους έχει εξασφαλιστεί και μέσω της τοποθέτησης ανθρακονημάτινων θυρών και καθισμάτων. Εδώ οι τροχοί είναι 16 ιντσών και πατούν σε ελαστικά 225/50.

Advertisement
Advertisement