Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υβριδικός οργασμός για Toyota

Ελλάδα 2:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υβριδικός οργασμός για Toyota

ΝΕΑ

Υβριδικός οργασμός για Toyota

ΝΕΑ

Πριν από μερικές ημέρες ταξιδέψαμε στις Βρυξέλλες για τη παρουσίαση του νέου Toyota Prius Plug-In Hybrid. Στο περιθώριο της δοκιμής που σας παρουσιάσαμε σε προηγούμενο άρθρο του NewsAuto, σας είπαμε και για την επιθυμία των Ιαπώνων να «υβριδοποιήσουν» στο μέγιστο βαθμό τη γκάμα τους! Δεκαπέντε χρόνια μετά το πρώτο λανσάρισμα του Prius, το ενδιαφέρον του κοινού για αυτή τη τεχνολογία έχει αυξηθεί σημαντικά. Η Toyota πουλάει ένα εκατομμύριο υβριδικά οχήματα ετησίως ανά τον κόσμο, τα οποία καταλαμβάνουν το 10% των παγκόσμιων πωλήσεων της και το 50% των πωλήσεων στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Advertisement
Advertisement

Οι υπεύθυνοι της μάρκας λοιπόν, μας παρουσιάσαν τα σχέδια τους για το μέλλον που είναι φυσικά πράσινα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, έχουν στα σκαριά 21 υβριδικά οχήματα, δίνοντας τέτοιες επιλογές σε όλα τα υπάρχοντα μοντέλα της γκάμας τους, επενδύοντας παράλληλα τόσο στα ηλεκτρικά οχήματα (σύντομα θα δούμε αυτή τη τεχνολογία και στο RAV-4) όσο και σε αυτά με κινητήρες υδρογόνου.

Ειδικά σε αυτό τον τομέα, μας τόνισαν πως αναμένουν να βάλουν στη γραμμή παραγωγής ένα όχημα τεχνολογίας Fuel Cell, από το 2015! Αυτό αναμένεται να είναι μία πιο… πρακτική έκδοση του FCV-R Concept που παρουσιάστηκε πέρυσι στο Σαλόνι Αυτοκινήτου που έγινε στο Τόκιο (φωτό).

Χωρίς καμία αμφιβολία, η Toyota πιστεύει στις εναλλακτικές λύσεις, επενδύει σε αυτές και θεωρεί πως το… μακρινό για κάποιους αύριο, ίσως είναι πιο κοντά απ’ ότι νομίζουμε.[nggallery id=615]

Advertisement
Advertisement