Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το EMERG-E στο Goodwood

Ελλάδα 19:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το EMERG-E στο Goodwood

ΝΕΑ

Το EMERG-E στο Goodwood

ΝΕΑ

Με τον Μαρκ Γουέμπερ πίσω από το τιμόνι, το υβριδικό EMERG-E θα συμμετάσχει στην ανάβαση του Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood (28/6-1/7). Θα είναι η πρώτη εμφάνιση του πρωτότυπου supercar της Infiniti στο δρόμο, καθώς μέχρι σήμερα ήταν καθαρά εκθεσιακό μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του τον περασμένο Μάρτιο στη Γενεύη, το διθέσιο EMERG-E (μήκους 4,46 m) χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες (έκαστος ισχύος 204 PS), για κάθε έναν από τους δύο πίσω τροχούς. Το EMERG-E επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε περίπου 4 sec και φθάνει σε τελική ταχύτητα τα 210 km/h. Μπορεί να καλύψει αποστάσεις έως 48 km με αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ για αύξηση της αυτονομίας (μέχρι τα 480 km) συνδράμει ένας 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας της Lotus, χωρητικότητας 1,2 lt. και απόδοσης 48 PS. Οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε μόλις 55 gr. CO2 ανά km.

Το «παρών» στο Φεστιβάλ θα δώσει και ο Σεμπάστιαν Φέτελ, οδηγώντας το FX Vettel Edition, το περιορισμένης παραγωγής SUV της Infiniti με ισχύ 420 PS. Μόλις 50 μονάδες θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη, με τιμή από 125.000 ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν πωληθεί επτά, με τις παραδόσεις να αρχίζουν το πρώτο τρίμηνο του 2013. Ο Φέτελ θα εμφανιστεί το Σάββατο 30 Ιουνίου και ο Γουέμπερ την Κυριακή 1 Ιουλίου.

Στο χώρο θα εκτίθεται η Red Bull Racing RB7, το μονοθέσιο που κέρδισε τους τίτλους κατασκευαστών και οδηγών (με τον Φέτελ φυσικά) της Formula 1 το 2011.

Advertisement
Advertisement