Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τον Μάιο στην Ελλάδα η νέα Octavia

Ελλάδα 1:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τον Μάιο στην Ελλάδα η νέα Octavia

ΝΕΑ

Τον Μάιο στην Ελλάδα η νέα Octavia

ΝΕΑ

Το NewsAuto ταξιδεύει στη Πορτογαλία για μία πρώτη γεύση πίσω από το τιμόνι της τρίτης γενιάς της Octavia! Αποστολή στο Φάρο: Πάνος Σεϊτανίδης

Advertisement
Advertisement

Οι πιστοί αναγνώστες μας την έχετε δει πριν η Skoda κάνει την επίσημη παρουσίαση της. Αναβαθμισμένη σε όλους τους τομείς, ακολουθώντας το σλόγκαν των Τσέχων: “Το καλό, ακόμα καλύτερο…”. Και πιστέψτε μας, στη πρώτη μας επαφή με τη νέα Octavia, δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο.

Τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με την αισθητική της, την ποιότητα του εσωτερικού και φυσικά το σήμα κατατεθέν του συγκεκριμένου μοντέλου: τους χώρους! Όλα αυτά κατά τη συνέντευξη Τύπου της εταιρείας και τη δυνατότητα που είχαμε στο πέρας αυτής να… επεξεργαστούμε το νέο τέκνο του Μλάντα Μπόλεσλαβ.

Συνέχεια έχει η οδήγηση στους δρόμους του Αλγκάρβε, στον Ιβηρικό Νότο, όπου θα δοκιμάσουμε τη νέα Octavia και στο δρόμο. Θα επιδιώξουμε να πάρουμε μία γεύση από όσο το δυνατόν περισσότερες εκδόσεις, με τους Έλληνες επίδοξους αγοραστές να έχουν να διαλέξουν από μία γκάμα έξι κινητήρων.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά στους βενζινοκινητήρες θα έρθει στη χώρα μας ο 1.2 TSI Green Tec με απόδοση 105 PS, ο 1400άρης των 140 PS και ο 1800άρης των 180 PS. Στους diesel, διαθέσιμος θα είναι ο 1.6 lt και απόδοσης 105 PS, κατανάλωση στα 3,8 lt/100 km και εκπομπές ρύπων 99 g/km (χωρίς δηλαδή τέλη κυκλοφορίας), η έκδοση GreenLine της ίδιας μονάδας, με κατανάλωση μόλις 3,4 lt/100 km, εκπέμποντας ταυτόχρονα 89 g. CO2 ανά χιλιόμετρο αλλά και ο 2λιτρος TDI, ισχύος 150 PS.

Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν από τον Απρίλιο, οι πρώτες Octavia θα έρθουν στη χώρα μας στις αρχές Μαΐου ενώ ακόμα οι άνθρωποι της Skoda δεν έχουν καταλήξει στην εμπορική τους πολιτική. Πάντως αναμένεται η τιμή της τρίτης γενιάς του δημοφιλούς μοντέλου, να μη ξεφύγει από το δόγμα που θέλει τους Τσέχους να δημιουργούν ποιοτικά αλλά ταυτόχρονα προσιτά από οικονομικής πλευράς αυτοκίνητα.
[nggallery id=1341]