Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι επιφυλάσσει η Renault στο Goodwood;

Ελλάδα 9:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι επιφυλάσσει η Renault στο Goodwood;

ΝΕΑ

Τι επιφυλάσσει η Renault στο Goodwood;

ΝΕΑ

Πληθωρική θα είναι η παρουσία της Renault στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood (28/6-1/7). Η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε τα σύγχρονα και κλασσικά μοντέλα που θα παρατάξει ώστε να εορτάσει με πάσα λαμπρότητα τα 110 χρόνια εμπειρίας στην παραγωγή κινητήρων.

Advertisement
Advertisement

Στο δελτίο Τύπου της Renault αναφέρεται ότι «μία τεράστια έκπληξη θα προκαλέσει αναταραχή». Η φράση αυτή ήταν αρκετή για να φουντώσουν οι φήμες σχετικά με την τέταρτη γενιά του Clio. Ορισμένοι θεωρούν δηλαδή ότι οι Γάλλοι θα αποκαλύψουν σε λίγες εβδομάδες επί βρετανικού εδάφους το νέο τους σουπερμίνι και όχι το Σεπτέμβριο στο Παρίσι. Άλλα δημοσιεύματα (ίσως περισσότερο… προσγειωμένα) υποστηρίζουν ότι θα αποκαλυφθεί είτε ένα μοντέλο παραγωγής με το σήμα της Alpine είτε μία περιορισμένης παραγωγής έκδοση του τωρινού Clio.

Αυτά πάντως που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι στο Goodwood θα παρουσιαστεί το αγωνιστικό πρωτότυπο Alpine A110-50, το ηλεκτρικό σουπερμίνι ZOE, ενώ θα είναι διαθέσιμο για test drive το Twizy. Ανάμεσα στα εκθέματα της Renault θα είναι το Type K με τον πρώτο 4κύλινδρο κινητήρα της Renault, το οποίο κέρδισε τον αγώνα Παρίσι-Βιέννη το 1902.

Εκτός από το A110-50, στη θρυλική ανάβαση του Goodwood θα συμμετάσχουν – μεταξύ άλλων – τα μονοθέσια της F1, RS01 και RE40, το R5 Maxi Turbo και το Megane Trophy. Στο τιμόνι τους θα εμφανιστούν οδηγοί όπως ο Alain Prost, ο Jean Ragnotti αλλά και ο Γενικός Διευθυντής της Renault, Carlos Tavares.

Advertisement
Advertisement