Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα πράσινα οχήματα των Ολ. Αγώνων 2012

Ελλάδα 4:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα πράσινα οχήματα των Ολ. Αγώνων 2012

ΝΕΑ

Τα πράσινα οχήματα των Ολ. Αγώνων 2012

ΝΕΑ

Μέσο όρο εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα μόλις 116 g/km έχουν τα αυτοκίνητα BMW και MINI που θα χρησιμοποιηθούν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες 2012 του Λονδίνου. Η οργανωτική επιτροπή είχε ζητήσει ο στόλος να έχει μέσο όρο 120 g CO2 ανά km και ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε και με το παραπάνω. Οι διοργανωτές – από κοινού με τον όμιλο BMW – έδωσαν στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες των αυτοκινήτων, μοτοσικλετών αλλά και ποδηλάτων.

Advertisement
Advertisement

Στο στόλο περιλαμβάνονται βενζινοκίνητα, diesel, υβριδικά αλλά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τα οχήματα αυτά θα βοηθήσουν στις μετακινήσεις αθλητών, κριτών, δημοσιογράφων, επισήμων, στη μεταφορά του εξοπλισμού αλλά και στην κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων (27/7-12/8). «Η BMW και η MINI μας προμήθευσαν με ποικιλία μοντέλων, ικανά για την οδήγηση στην πόλη αλλά και την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων. Η BMW ξεπέρασε τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις μας και είμαστε χαρούμενοι για αυτό», δήλωσε ο διευθυντής μεταφορών της Οργανωτικής Επιτροπής, Richard George.

Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκαν οι εγκαταστάσεις της BMW στο Μόναχο για να δοκιμαστεί η αντοχή της ολυμπιακής δάδας πριν την λαμπαδηδρομία  των 70 ημερών στη Μεγάλη Βρετανία. Έγιναν δοκιμές σε όλες τις πιθανές και απίθανες καιρικές συνθήκες (δυνατοί άνεμοι, βροχή, ακόμη και χιόνι) και σε θερμοκρασίες από 5 έως 40 βαθμούς κελσίου.[nggallery id=57]