Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στη Γενεύη η νέα Octavia

Ελλάδα 19:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη Γενεύη η νέα Octavia

ΝΕΑ

Στη Γενεύη η νέα Octavia

ΝΕΑ

Με το αυτοκίνητο δοκιμών να συλλαμβάνεται από το φωτογραφικό φακό στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, είναι ασφαλές το συμπέρασμα ότι η νέα Octavia δεν απέχει πολύ. Τα στελέχη της Skoda επιβεβαίωσαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης του Παρισιού ότι η τρίτη γενιά του δημοφιλούς οικογενειακού μοντέλου θα εμφανιστεί τον προσεχή Μάρτιο στη Γενεύη. Τα αποκαλυπτήρια μέσω του διαδικτύου ενδέχεται πάντως να γίνουν μέσα στους επόμενους μήνες, ίσως και πριν το τέλος του 2012.

Advertisement
Advertisement

Όπως σας έχει ενημερώσει εδώ και μήνες το NewsAuto.gr, η νέα Octavia θα ανέβει κατηγορία όσον αφορά την ποιότητα, αφήνοντας… ζωτικό χώρο στο νέο Rapid. Η σχεδίασή της δεν θα αλλάξει πάντως ριζοσπαστικά, καθώς δεν υπάρχει λόγος να πάρουν ιδιαίτερα ρίσκα στη Skoda. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB του Ομίλου Volkswagen, την οποία μοιράζεται με μοντέλα όπως τα νέα A3, Leon και Golf. Με δεδομένο ότι το Rapid έχει μήκος κοντά στα 4,5 m, θεωρείται πιθανό το μήκος της να πλησιάσει ή και να ξεπεράσει τα 4,7 m. Ομοίως θα αυξηθεί και το μεταξόνιο (από 2,58 m της δεύτερης γενιάς), ώστε οι προσφερόμενοι χώροι να αντιστοιχούν σε ένα τυπικό μεσαίο οικογενειακό μοντέλο.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στο εσωτερικό και η συναρμογή τους θα παραπέμπουν σε ποιοτικότερες προτάσεις της κατηγορίας, αυξάνοντας ελαφρά την τιμή της Octavia. Σημαντικές αλλαγές στη γκάμα των κινητήρων δεν θα υπάρξουν, με τον 1.2 TSI να παραμένει στη βάση και το 2.0 TSI στην κορυφή για την έκδοση RS. Το καλοκαίρι του 2013 θα κυκλοφορήσει σε sedan αμάξωμα και θα ακολουθήσει το station wagon.[nggallery id=723]

 

Advertisement
Advertisement

Θέλεις να αγοράσεις νέο αυτοκίνητο; Με τη Volkswagen Bank μπορείς!