Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην παραγωγή το Renault Eolab;

Ελλάδα 1:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην παραγωγή το Renault Eolab;

ΝΕΑ

Στην παραγωγή το Renault Eolab;

ΝΕΑ

Η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε πως θα λανσαριστεί μια εκδοχή παραγωγής του πρωτότυπου Eolab, μόλις η αγορά είναι έτοιμη για να το υποδεχθεί.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Το μεγάλο αφεντικό της Renault, o Jerome Stoll, έκανε πρόσφατα την σχετική δήλωση στο Automotive News λέγοντας πως το Eolab θα περάσει στους δρόμους μόλις η αγορά είναι ώριμη. Με άλλα λόγια, όταν θα υπάρχει το οικονομικό κλίμα ώστε το αγοραστικό κοινό να μπορεί να διαθέσει το κάτι παραπάνω για να αποκτήσει ένα plug-in υβριδικό, μιας και σήμερα τα ηλεκτροϋβριδικά βρίσκονται κάτω από το 1% των συνολικών πωλήσεων και πολύ κάτω από τις αρχικές προβλέψεις.

Να υπενθυμίσουμε πως το Eolab είχε παρουσιαστεί πέρυσι στο Παρίσι και είχε προκαλέσει έκπληξη με το μειωμένο απόβαρο των 955 kg χάρη στην εκτενή χρήση υλικού που συνδυάζει αλουμίνιο με μαγνήσιο και ανθρακόνημα . Η υβριδική του διάταξη συνδυάζει έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.000 cc ισχύος 75 PS με έναν ηλεκτροκινητήρα των 68 PS. Η μπαταρία των 6,7 kWh προσφέρει καθαρή ηλεκτρική αυτονομία για έως περίπου 70 km, ενώ η μέση υβριδική κατανάλωση που δεν ξεπερνά το 1 lt/100km!

Advertisement
Advertisement