Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πιθανό station wagon επιδόσεων από τη Jaguar

Ελλάδα 17:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πιθανό station wagon επιδόσεων από τη Jaguar

ΝΕΑ

Πιθανό station wagon επιδόσεων από τη Jaguar

ΝΕΑ

Πριν από λίγες εβδομάδες το NewsAuto.gr σας είχε ενημερώσει για την πιθανότητα παραγωγής κορυφαίας έκδοσης της XF Sportbrake από τη Jaguar. Διαθέτοντας την τεχνογνωσία από τα sedan XFR και XFR-S, η βρετανική εταιρεία είναι σε θέση να παρουσιάσει έναν άξιο αντίπαλο για τα Audi RS6 Avant και Mercedes E63 AMG Estate.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα λοιπόν με το βρετανικό Autocar, ο γενικός διευθυντής της Jaguar, Έιντριαν Χόλμαρκ, δεν αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Είναι μία ενδιαφέρουσα προοπτική η κατασκευή ενός Sportbrake επιδόσεων, περιορισμένης παραγωγής. Υπάρχουν βέβαια αντικειμενικές δυσκολίες, όπως η ρύθμιση της πίσω ανάρτησης στις προδιαγραφές ενός τόσο ισχυρού κινητήρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόσο η XFR όσο και η XFR-S εξοπλίζονται από τον υπετροφοδοτούμενο 5λιτρο V8. Στην πρώτη περίπτωση αποδίδει 510 PS και στη δεύτερη 550 PS. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο κιβώτιο της ZF και εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 σε λιγότερο από 5 sec. Η ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία, δημιουργία του Theophilus Chin, δείχνει πώς θα έμοιαζε η γρήγορη έκδοση της Sportbrake, με το αεροδυναμικό body kit και τους μεγαλύτερους τροχούς.[nggallery id=1366]