Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σηκώνουν τα μανίκια στη Volvo

Ελλάδα 8:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σηκώνουν τα μανίκια στη Volvo

ΝΕΑ

Σηκώνουν τα μανίκια στη Volvo

ΝΕΑ

Αν και η Volvo δεν επεφύλαξε κάποια έκπληξη στο Ντιτρόιτ, θα ήταν άδικο να συμπεράνουμε πως οι Σουηδοί βρίσκονται σε «χειμερία νάρκη». Σύμφωνα με το νέο αφεντικό της μάρκας, Χάκαν Σάμουελσον, μέσα στο 2013 θα ανανεωθούν τα 8 από τα 9 μοντέλα στη γκάμα. Θα ακολουθήσει στα τέλη του 2014 η επόμενη γενιά του XC90, το οποίο αποτυπώνεται στα σκίτσα που δημοσιεύουμε.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανέφερε στο βρετανικό Autocar ο Σάμουελσον, στα σχέδια της Volvo δεν περιλαμβάνεται η κατασκευή μοντέλου κάτω από το μικρομεσαίο V40. Εκτός από της σχεδιαστική ανανέωση, τα αυτοκίνητα της εταιρείας θα εξοπλιστούν με νέα γενιά 4κύλινδρων κινητήρων. Θα είναι τόσο βενζίνης όσο και diesel, με αρκετές εκδόσεις ισχύος και σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση από τα σημερινά 5κύλινδρα και 6κύλινδρα σύνολα της Volvo, τα οποία και θα αντικαταστήσουν σταδιακά.

Το νέο XC90 θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα βασιστεί στη νέα πλατφόρμα της σουηδικής εταιρείας. Έχει κωδική ονομασία SPA (Scalable Product Architecture) και πρόκειται για ένα ευέλικτο πάτωμα, στα πρότυπα της MQB της Volkswagen.[nggallery id=1511]