Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε περίπου ένα χρόνο το μικρομεσαίο Nissan

Ελλάδα 23:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε περίπου ένα χρόνο το μικρομεσαίο Nissan

ΝΕΑ

Σε περίπου ένα χρόνο το μικρομεσαίο Nissan

ΝΕΑ

Τον Ιούλιο του 2014 θα αρχίσει στη Βαρκελώνη η παραγωγή του νέου compact οικογενειακού μοντέλου της Nissan, με το οποίο οι Ιάπωνες «επιστρέφουν» σε μία από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες. Όπως ανακοινώθηκε, η ετήσια παραγωγή θα φθάνει τις 80.000 μονάδες, ενώ η επένδυση στο – επί ισπανικού εδάφους – εργοστάσιο θα αγγίξει τα 110 εκατ. ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Μετά το Almera η Nissan ακολούθησε μία διαφορετική τακτική στην κατηγορία και λάνσαρε το… εναλλακτικό Qashqai, το οποίο έγινε ιδιαίτερα πετυχημένο εμπορικά. Για βασικό κινητήρα του νέου μικρομεσαίου ιαπωνικού hatchback θα ποντάραμε στο νέο τρικύλινδρο turbo 1.2 με 98 PS. Σε συνδυασμό με το επόμενης γενιάς συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων κιβώτιο XTRONIC CVT θα καταναλώνει λιγότερο από 4 lt/100 km και θα εκπέμπει ρύπους κάτω από το «φράγμα» των 100 g/km.

Για την κατασκευή του αυτοκινήτου της Nissan είχε αρχικά επιλεγεί το εργοστάσιο του Σάντερλαντ, στην Αγγλία, όμως εκεί θα προστεθεί τελικά από το 2015 η γραμμή παραγωγής του premium μικρομεσαίου της Infiniti.[nggallery id=1712]