Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε εργοστάσιο της Renault το επόμενο Micra

Ελλάδα 0:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε εργοστάσιο της Renault το επόμενο Micra

ΝΕΑ

Σε εργοστάσιο της Renault το επόμενο Micra

ΝΕΑ

Στη Γαλλία θα κατασκευάζεται από το 2016 η επόμενη γενιά του Nissan Micra. Η ιαπωνική εταιρεία ζήτησε να χρησιμοποιήσει εργοστάσιο της Renault για την παραγωγή του σουπερμίνι της και οι Γάλλοι απάντησαν καταφατικά, επιλέγοντας αυτό στο Φλιν, κοντά στο Παρίσι. Η ετήσια παραγωγή εκτιμάται ότι θα ανέρχεται σε 82.000 οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Η απόφαση αυτή εκτός από τη διευκόλυνση που παρέχει στη Nissan θα βοηθήσει και τη Renault να διατηρήσει αρκετές θέσεις εργασίας μέσα στη Γαλλία. «Η ανακοίνωση αυτή είναι θετική όχι μόνο για το Φλιν αλλά και για όλα τα εργοστάσια της Renault στη Γαλλία», σχολίασε ο Κάρλος Γκον, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της κοινοπραξίας Renault-Nissan.

Η διοίκηση της Renault έχει υπογράψει συμφωνία με τα συνδικάτα για αύξηση των οχημάτων που θα κατασκευάζονται στα εργοστάσιά της επί γαλλικού εδάφους κατά 180.000 ετησίως, φθάνοντας τις 710.000 μονάδες. Τα 100.000 θα αφορούν μοντέλα της γαλλικής μάρκας και τα υπόλοιπα οχήματα συνεργατών της.

Η εξέλιξη αυτή θα δώσει στο εργοστάσιο της Nissan στο Τσενάι την ευκαιρία να κατασκευάσει τα αναμενόμενα φθηνά μοντέλα της Datsun. Στη συγκεκριμένη μονάδα της Ινδίας παράγεται το σημερινό Micra.

Advertisement
Advertisement

Πριν υποδεχτούμε λοιπόν το ολοκαίνουργιο Micra το 2016, θα δούμε το προσεχές φθινόπωρο την εικονιζόμενη ανανεωμένη έκδοση του μοντέλου. Βασικός κινητήρας θα είναι και πάλι ο ατμοσφαιρικός 3κύλινδρος 1.2 βενζίνης των 80 PS, παραμένει όμως άγνωστο αν θα εξοπλίζεται και με την υπερτροφοδοτούμενη έκδοση, ισχύος 98 PS, την οποία θα δούμε πάντως στο νέο Note.[nggallery id=2475]