Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρεκόρ για το R8 e-tron στο Nurburgring

Ελλάδα 8:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρεκόρ για το R8 e-tron στο Nurburgring

ΝΕΑ

Ρεκόρ για το R8 e-tron στο Nurburgring

ΝΕΑ

Με τον οδηγό αγώνων Markus Winkelhock πίσω από το τιμόνι, το Audi R8 e-tron κατέρριψε το ρεκόρ της πίστας Nordschleife του Nurburgring για ηλεκτροκίνητο όχημα παραγωγής. Το ηλεκτρικό supercar της Audi κάλυψε την απόσταση των 20,8 km σε χρόνο 8:09:099.

Advertisement
Advertisement

«Η επιτυχής απόπειρα κατάρριψης του ρεκόρ ήταν μία φανταστική εμπειρία», σχολίασε ο Winkelhock, ο οποίος πριν από λίγες εβδομάδες νίκησε στον 24ωρο αγώνα του Nurburgring με το Audi R8 LMS ultra, μαζί με τους Marc Basseng, Christopher Haase και Frank Stippler. «Σαφώς το R8 e-tron είναι αυτοκίνητο παραγωγής. Όμως το χαμηλό κέντρο βάρους του και η απίστευτη ροπή του ηλεκτροκινητήρα παραπέμπουν σε αγωνιστικό μοντέλο», συμπλήρωσε ο Winkelhock.

Οι δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν 313 PS και 83,6 kgm ροπής και χαρίζουν στο R8 e-tron επιτάχυνση 0-100 σε 4,6 sec. Η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 200 km/h, όμως για την επίτευξη του ρεκόρ αυξήθηκε στα 250 km/h. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου του προσφέρουν αυτονομία κοντά στα 215 km, ενώ το συνολικό βάρος διατηρήθηκε στα 1.780 kg, χάρη στη χρήση αλουμινίου και τμημάτων από ανθρακόνημα.

Το R8 e-tron θα παραχθεί σε 1.000 μονάδες και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν στα τέλη του έτους.[nggallery id=191]

Advertisement
Advertisement