Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα κυκλοφορήσει η νέα Μ3;

Ελλάδα 5:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα κυκλοφορήσει η νέα Μ3;

ΝΕΑ

Πότε θα κυκλοφορήσει η νέα Μ3;

ΝΕΑ

Πλησιάζοντας τα 6 χρόνια από τη στιγμή της παρουσίασής της στη Φρανκφούρτη το 2007, η Μ3 είναι το μεγαλύτερο σε ηλικία μέλος της οικογένειας Μ. Ταυτόχρονα είναι και το πιο «καθαρόαιμο», τίτλο που δεν έχουν καταφέρει να της αποσπάσουν οι μεγαλύτερες Μ5 και Μ6. Η νέα Μ3 βρίσκεται στην τελική φάση εξέλιξής της, λίγους μήνες πριν κάνει πρεμιέρα.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο επικρατέστερες τοποθεσίες για την πραγματοποίησή της είναι η Φρανκφούρτη το Νοέμβριο και το Λος Άντζελες το Νοέμβριο. Η «πλάστιγγα» γέρνει προς την πόλη της Καλιφόρνια, καθώς η αγορά των ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη BMW και κυρίως για τα sport μοντέλα της.

Στο βρετανικό Auto Express δημοσιεύτηκαν πρόσφατα φωτογραφίες της επόμενης Μ3 που αποτελούν δημιουργία γραφίστα και δεν είναι οι πραγματικές, όπως αναφέρθηκε εκ παραδρομής σε ορισμένες ιστοσελίδες. Πάντως η πέμπτη γενιά του γερμανικού sedan επιδόσεων δεν θα απέχει σημαντικά στον τομέα της εμφάνισης. Βάζοντας οι Βαυαροί και τον αριθμό 4 στο… παιχνίδι, θα βαφτίσουν Μ4 την coupe αλλά και την cabrio έκδοση του μοντέλου.

Η νέα Μ3 θα είναι πιο ελαφριά και πιο ισχυρή, συνδυασμός που θα την καταστήσει και πιο γρήγορη. Κάτω από το καπό θα βρει θέση ένας 6κύλινδρος twin-turbo, χωρητικότητας 3 lt. Θα αποδίδει τουλάχιστον 30 PS περισσότερα από τον ατμοσφαιρικό 4λιτρο V8 του απερχόμενου μοντέλου, αγγίζοντας ή και ξεπερνώντας σε ισχύ τα 450 PS. Ομοίως, θα αυξηθεί και η μέγιστη ροπή στα επίπεδα των 55-56 kgm. Τα 100 km/h από στάση θα έρχονται σε 4,3 sec, ίσως και λίγο πιο γρήγορα. Σύμφωνα με το Auto Express θα υπάρξει και πακέτο που θα ανεβάζει την τελική ταχύτητα από τα 250 στα 290 km/h.

Advertisement
Advertisement

Οι Γερμανοί θα δώσουν ιδιαίτερο βάρος στα ηλεκτρονικά βοηθήματα, προκειμένου να βελτιώνουν τη συμπεριφορά του sedan επιδόσεων, χωρίς να βγάζουν τον ανθρώπινο παράγοντα εκτός της… εξίσωσης. Ο οδηγός θα μπορεί να επέμβει στην αμεσότητα του τιμονιού, στις αναρτήσεις, στην απόκριση του γκαζιού και στην ταχύτητα αλλαγής των σχέσεων στο 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Για τους λάτρεις των μηχανικών κιβωτίων, θα υπάρχει και τέτοια επιλογή.[nggallery id=2631]