Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα δούμε την απόλυτη Ferrari;

Ελλάδα 23:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα δούμε την απόλυτη Ferrari;

ΝΕΑ

Πότε θα δούμε την απόλυτη Ferrari;

ΝΕΑ

Όσο πλησιάζουν τα αποκαλυπτήρια της κορυφαίας Ferrari, τόσο πληθαίνουν οι πληροφορίες γύρω από αυτήν. Θα είναι ό,τι πιο τεχνολογικά προηγμένο έχει παρουσιάσει έως σήμερα η ιταλική εταιρεία, φέρνοντας τον κόσμο της F1 στους δημόσιους δρόμους. Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Ferrari παρουσίασε στο Παρίσι το πλαίσιο του νέου της «σκληροπυρηνικού» μοντέλου, το οποίο είναι κατά 20% πιο ελαφρύ από αυτό της Enzo και ταυτόχρονα κατά 27% πιο άκαμπτο.

Advertisement
Advertisement

Ενώ οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν την παγκόσμια πρεμιέρα να γίνεται τον Ιανουάριο του 2013 στο Ντιτρόιτ, ίσως συνεχιστεί η… παράδοση που θέλει τη Ferrari να αποκαλύπτει τα μοντέλα της στην έκθεση της Γενεύης. Η κορυφαία σε ισχύ και επιδόσεις Ferrari θα ζυγίζει περίπου 1.100 kg, χάρη στη χρήση ανθρακονήματος και τις τεχνολογικές λύσεις που αντλούν οι Ιταλοί από τη Formula 1. Ο V12 αποτελεί εξέλιξη του ατμοσφαιρικού 6.3 της F12. Η ισχύς θα ξεπεράσει τα 740 PS και σε συνδυασμό με τους ηλεκτροκινητήρες δεν αποκλείεται να πλησιάσει τα 900 PS!

Το υβριδικό σύστημα HY-KERS θα συμβάλει σε εκρηκτικές επιδόσεις και ταυτόχρονα θα αναλάβει να περιορίσει τη μέση κατανάλωση και την εκπομπή ρύπων. Ο κινητήρας θα είναι τοποθετημένος πριν τον πίσω άξονα, ενώ χαμηλά – πίσω από τον οδηγό – θα βρίσκονται οι μπαταρίες. Όσο για τη σχεδίαση, οι φωτογραφίες των καμουφλαρισμένων αυτοκινήτων δοκιμών αποτελούν την «πρώτη ύλη» για διάφορες δημιουργίες από γραφίστες, όπως αυτή που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό Autocar.[nggallery id=1051]