Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρεμιέρα για το νέο ηλεκτρικό RAV4

Ελλάδα 0:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα για το νέο ηλεκτρικό RAV4

ΝΕΑ

Πρεμιέρα για το νέο ηλεκτρικό RAV4

ΝΕΑ

Το 26ο Διεθνές Συνέδριο Ηλεκτρικών Οχημάτων (6-9 Μαΐου στο Λος Άντζελες) επέλεξε η Toyota για την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου ηλεκτρικού RAV4. Η παρουσίαση έχει προγραμματιστεί για τις 7 Μαΐου, όταν και θα μάθουμε τις τεχνικές προδιαγραφές του οικολογικού SUV αλλά και τις αγορές στις οποίες θα κυκλοφορήσει. Δεν πρόκειται πάντως για το πρώτο RAV4 EV, καθώς το 1997 η ιαπωνική εταιρεία είχε κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες 1.500 ηλεκτρικά RAV4 πρώτης γενιάς.

Advertisement
Advertisement

Το νέο RAV4 EV εξελίχθηκε από κοινού με την Tesla Motors, με τους Αμερικάνους να προμηθεύουν τον ηλεκτροκινητήρα, τις μπαταρίες, το σύστημα μετάδοσης και τα ηλεκτρονικά. Η ηλεκτρική έκδοση του RAV4 αναμένεται να έχει αυξημένο βάρος σε σχέση με τη συμβατική, όμως η Toyota υπόσχεται παρόμοιες επιδόσεις.

Η Toyota δεν συνόδευσε το δελτίο Τύπου της με φωτογραφίες του μοντέλου, παρά με μία στην οποία απεικονίζεται το σήμα ELECTRIC στο κάτω μέρος της μπροστινής πόρτας. Το NewsAuto.gr παραθέτει φωτογραφίες του πρωτότυπου μοντέλου, το οποίο παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες πριν από δύο χρόνια.[nggallery id=64]