Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πράσινη πρωτιά για την Toyota

Ελλάδα 1:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πράσινη πρωτιά για την Toyota

ΝΕΑ

Πράσινη πρωτιά για την Toyota

ΝΕΑ

Η Toyota διατήρησε την πρώτη θέση της στη δεύτερη ετήσια έκθεση «Best Global Green Brands» που δημοσίευσε η Interbrand. Στην αυτή αξιολογείται η διαφορά ανάμεσα στη δημόσια αντίληψη για τις περιβαλλοντικές επιδόσεις μιας μάρκας, συγκριτικά με πραγματικές περιβαλλοντικές πρακτικές, βάσει ευρέως διαθέσιμων δεδομένων και πληροφοριών. Η επιτυχία της ιαπωνικής εταιρίας στην ετήσια έκθεση, σύμφωνα πάντα με την Interbrand, είναι ότι διατήρησε την περιβαλλοντική βιωσιμότητα ως πρωταρχική προτεραιότητα της διοίκησης της εταιρίας. Η  Interbrand επίσης αναφέρει τη διεύρυνση της φήμης του Prius, του παγκοσμίως πρώτου υβριδικού οχήματος μαζικής παραγωγής, σε πλήρη οικογένεια μοντέλων 15 χρόνια μετά το λανσάρισμά του.

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις των πλήρως υβριδικών οχημάτων της Toyota έχουν ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια μονάδες σε όλο τον κόσμο από τα τέλη Απριλίου του 2012, συμπεριλαμβανομένων των 430.000 μονάδων περίπου που πουλήθηκαν στην Ευρώπη. Μάλιστα, η Toyota Ευρώπης σχεδιάζει να αυξήσει το μερίδιο πωλήσεων των πλήρως υβριδικών οχημάτων Toyota και Lexus μέχρι το 2012 στο 14%, από 10% που είναι περίπου σήμερα.

Ξεκινώντας από φέτος, η οικογένεια Prius στην Ευρώπη θα περιλαμβάνει το απλό Prius, το επταθέσιο Prius+ και το Plug-in Hybrid – φέρνοντας τα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα του Prius σε μία ευρεία βάση πελατών. Μία βάση που διευρύνεται πλέον και στη κατηγορία B με το πρόσφατο λανσάρισμα του Yaris Hybrid Ευρωπαϊκής παραγωγής.