Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Το νέο Nissan Qashqai

Ελλάδα 5:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη: Το νέο Nissan Qashqai

ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Το νέο Nissan Qashqai

ΝΕΑ

Οι Ιάπωνες πέτυχαν διάνα με το Qashqai το 2007, παρουσιάζοντας μία ξεχωριστή πρόταση στην κατηγορία των μικρομεσαίων οικογενειακών. Τα χρόνια όμως πέρασαν και για να διατηρήσει τις υψηλές πωλήσεις του, το crossover της Nissan θα πρέπει να αναβαθμιστεί. Σύμφωνα με το περιοδικό Auto Express, o αντιπρόεδρος της εταιρείας ανέφερε ότι το νέο Qashqai θα έχει σημαντικά ποιοτικότερα υλικά.

Advertisement
Advertisement

«Οι διαστάσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι πάνω-κάτω οι ίδιες, οπότε θα πρέπει να διαφοροποιηθούμε στις λεπτομέρειες. Το νέο Qashqai θα έχει σαφώς ποιοτικότερο εσωτερικό», δήλωσε ο Andy Palmer. Άρα λοιπόν θα διατηρηθεί το μήκος του αμαξώματος γύρω στα 4,3 m. Η επόμενη γενιά του crossover θα βασιστεί στο πρωτότυπο Hi-Cross το οποίο παρουσιάστηκε στη Γενεύη. Με βάση αυτό, στο Auto Express προχώρησαν σε ψηφιακή απεικόνιση της επόμενης γενιάς του Qashqai.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει νέα μέλη, ώστε το Qashqai να αντιπαρατεθεί και σε αυτόν τον τομέα με τις προτάσεις του ανταγωνισμού. Ο 1.6 με τα 115 PS θα δώσει τη θέση του σε ένα μικρότερης χωρητικότητας (1.200 cc) υπερτροφοδοτούμενο σύνολο, παρόμοιας ισχύος. Θα καταναλώνει λιγότερο καύσιμο (γύρω στα 5,6 lt. ανά 100 km) και θα εκπέμπει κάτω από 120 gr. CO2 ανά km. Η κατανάλωση του 1.6 diesel θα υποχωρήσει κάτω από τα 5 lt./100 km.[nggallery id=114]