Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιοτικότερη η νέα Octavia

Ελλάδα 7:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιοτικότερη η νέα Octavia

ΝΕΑ

Ποιοτικότερη η νέα Octavia

ΝΕΑ

Στα… χωράφια των premium οικογενειακών μοντέλων θα εισέλθει η επόμενη Octavia, με ποιοτικότερα υλικά στην καμπίνα των επιβατών και πλουσιότερο εξοπλισμό. Στη Skoda έλαβαν την απόφαση να ανέβουν κατηγορία και να δοκιμάσουν την τύχη τους απέναντι στον ισχυρό ανταγωνισμό. Η παγκόσμια πρεμιέρα του μοντέλου παραγωγής αναμένεται να γίνει τον Μάρτιο στη Γενεύη, με τις πωλήσεις να ακολουθούν εντός του 2013.

Advertisement
Advertisement

Το λανσάρισμα του Rapid επιβεβαιώνει τις σχετικές πληροφορίες, αφού αυτό θα κατέχει πλέον τον τίτλο του «προσιτού» οικογενειακού στη γκάμα της τσέχικης μάρκας. Η νέα Octavia θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB του Ομίλου Volkswagen, την οποία μοιράζεται με μοντέλα όπως τα νέα Audi A3, Seat Leon και το αναμενόμενο Volkswagen Golf. Με δεδομένο ότι το Rapid έχει μήκος κοντά στα 4,5 m, είναι φυσιολογικό η τρίτη γενιά της Octavia να μεγαλώσει σε διαστάσεις, ξεπερνώντας ίσως και τα 4,7 m. Ομοίως θα αυξηθεί και το μεταξόνιο (από 2,58 m της δεύτερης γενιάς), ώστε οι προσφερόμενοι χώροι να αντιστοιχούν σε ένα τυπικό μεσαίο οικογενειακό μοντέλο.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στο εσωτερικό και η συναρμογή τους θα παραπέμπουν σε ποιοτικότερες προτάσεις της κατηγορίας, αυξάνοντας φυσιολογικά και την τιμή της Octavia. Σημαντικές αλλαγές στη γκάμα των κινητήρων δεν θα υπάρξουν, με τον 1.2 TSI να παραμένει στη βάση και το 2.0 TSI στην κορυφή.