Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πιο τολμηρή σχεδίαση για τη Macan

Ελλάδα 18:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πιο τολμηρή σχεδίαση για τη Macan

ΝΕΑ

Πιο τολμηρή σχεδίαση για τη Macan

ΝΕΑ

Αντλώντας έμπνευση από το Range Rover Evoque κινούνται τα στελέχη του σχεδιαστικού τμήματος της Porsche όσον αφορά το νέο τους SUV. Την παραδοχή έκανε ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της εταιρείας, Μίχαελ Μάουερ, στο Automotive News. «Δεν φοβάμαι να κάνω αλλαγές από το αρχικό σχέδιο. Όταν είδα το Evoque μου άρεσε πραγματικά. Σε ορισμένες λεπτομέρειες της Macan μπορούμε να ακολουθήσουμε μία πιο τολμηρή προσέγγιση. Δεν θα είναι βέβαια αντίγραφο του Evoque, αλλά μία αυθεντική Porsche», σχολίασε σχετικά.

Advertisement
Advertisement

Ο φωτογραφικός αλλά και ο τηλεοπτικός φακός έχει δει πολλές φορές τη Macan να κάνει δοκιμές εξέλιξης. Έχουν μάλιστα κυκλοφορήσει αρκετές ψηφιακές απεικονίσεις της «baby Cayenne», μία εκ των οποίων σας παρουσιάζει το NewsAuto.gr. Θεωρείται πιθανό να γίνει η παγκόσμια πρεμιέρα το Σεπτέμβριο του 2013 στην έκθεση της Φρανκφούρτης, με τις πωλήσεις να ακολουθούν μέσα στο 2014.

Η Macan βασίζεται  στην πλατφόρμα του νέου Audi Q5, έχει μήκος γύρω στα 4,5 m και η γραμμή παραγωγή της θα βρίσκεται στο εργοστάσιο της Λειψίας. Ο επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της Porsche, Βόλφγκανγκ Χατζ, είχε υποστηρίξει ότι οι ομοιότητες με το μεσαίο SUV της Audi περιορίζονται στο κοινό πάτωμα: «Θα έχει διαφορετικούς κινητήρες, συστήματα μετάδοσης, αναρτήσεις».

Η γκάμα των κινητήρων της Macan θα περιλαμβάνει και έναν 3λιτρο V6, ισχύος κοντά στα 375 PS και ροπής άνω των 55 kgm. Όπως και στην περίπτωση της Cayenne, τα σχέδια περιλαμβάνουν τόσο πετρελαιοκίνητη όσο και υβριδική έκδοση. Αργότερα, αναμένεται να εξοπλιστεί και με 4κύλινδρο σύνολο, το οποίο θα προσφέρει χαμηλότερη κατανάλωση και μειωμένους ρύπους, σε πιο… προσιτή τιμή.[nggallery id=1151]

Advertisement
Advertisement