Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πιο μεγάλο και πιο οικονομικό το νέο Golf

Ελλάδα 5:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πιο μεγάλο και πιο οικονομικό το νέο Golf

ΝΕΑ

Πιο μεγάλο και πιο οικονομικό το νέο Golf

ΝΕΑ

Ένα πλήρως αναβαθμισμένο Golf υπόσχεται η Volkswagen, προκειμένου να διατηρήσει τα πρωτεία στην κατηγορία των premium μικρομεσαίων. Οι Γερμανοί έδωσαν στη δημοσιότητα τα πρώτα τεχνικά χαρακτηριστικά της έβδομης γενιάς του best-seller. Το νέο Golf έχει μήκος 4,25 m, όντας κατά 56 mm μακρύτερο από τον προκάτοχό του. Είναι πιο φαρδύ και πιο χαμηλό, συνδυασμός που του χαρίζει μία πιο δυναμική εικόνα.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο μοντέλο της Volkswagen που πατά στη νέα πλατφόρμα MQB του γερμανικού ομίλου, έχει μακρύτερο μεταξόνιο κατά 59 mm. Φυσιολογικά λοιπόν, θα προσφέρει πλουσιότερους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους (ο όγκος του πορτμπαγκάζ «ανέβηκε» από τα 350 στα 380 lt). Παρά την αύξηση των διαστάσεων, το νέο Golf είναι κατά 100 kg ελαφρύτερο. Σε αυτό συνέβαλαν η χρήση λεπτού αλλά ισχυρού ατσαλιού στο αμάξωμα, αλουμινίου στην ανάρτηση και επεμβάσεων στους κινητήρες.

Σε συνδυασμό με την τεχνολογία ACT (διαχείριση κυλίνδρων), ο 1.4 TSI με τα 140 PS θα καταναλώνει μόλις 4,8 lt/100 km σε μεικτό κύκλο και θα εκπέμπει 112 g. CO2 ανά km. Το σύστημα που συναντάμε και στο Polo BlueGT, απενεργοποιεί το δεύτερο και τρίτο κύλινδρο στις χαμηλές και μεσαίες στροφές (μεταξύ 1.250 και 4.000 rpm). Όταν ο οδηγός πατήσει με δύναμη το γκάζι τότε οι δύο κύλινδροι τίθενται και πάλι σε λειτουργία. Βασικός κινητήρας θα είναι ο 1.2 TSI, ενώ κάτω από το καπό του GTi θα βρίσκεται ο 2λιτρος turbo με 225 PS. Όπως σας είχε ενημερώσει εδώ και μήνες το NewsAuto.gr, η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει και νέο diesel σύνολο. Ο 1.6 TDI θα καταναλώνει μόλις 3,8 lt/100 km και θα εκπέμπει 99 g CO2 ανά km.

Σημαντικά πλουσιότερος θα είναι ο βασικός και ο προαιρετικός εξοπλισμός του Golf, περιλαμβάνοντας σύστημα αποφυγής σύγκρουσης με ενεργοποίηση των φρένων, αυτόματα φώτα, προσαρμοζόμενο cruise control, αλλά και συστήματα αναγνώρισης των πινακίδων οδικής σήμανσης και ειδοποίησης για ακούσια αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας.

Advertisement
Advertisement

Πριν την εμφάνισή του στην έκθεση του Παρισιού, το νέο Golf θα κάνει πρεμιέρα στις 4 Σεπτεμβρίου, σε εκδήλωση στη νέα Εθνική Πινακοθήκη του Βερολίνου.

 

Advertisement

 

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σαν καινούργια από την Volkswagen Bank