Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πήρε το ΟΚ η Alfa Giulia

Ελλάδα 16:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πήρε το ΟΚ η Alfa Giulia

ΝΕΑ

Πήρε το ΟΚ η Alfa Giulia

ΝΕΑ

Το «πράσινο φως» για την παραγωγή της Giulia φέρεται να έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Fiat, Σέρτζιο Μαρκιόνε. Το νέο μεσαίο οικογενειακό της Alfa Romeo θα έχει τον τίτλο του global car, θα κυκλοφορήσει δηλαδή στις αγορές όλου του κόσμου. Οι εκτιμώμενες πωλήσεις του στη βόρεια Αμερική και την Κίνα θα προσφέρουν σημαντικά κέρδη στην ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

Στόχος της Alfa Romeo είναι η Giulia να τεθεί αντιμέτωπη με μοντέλα όπως η BMW Σειρά 3 και το Audi A4, τόσο από άποψη ποιότητας κατασκευής όσο και οδικής συμπεριφοράς. Με κίνηση στον εμπρός άξονα και πολυτελές εσωτερικό, η Giulia θα κυκλοφορήσει αρχικά ως sedan και στη συνέχεια ως station wagon. Προαιρετικά θα προσφέρεται και με τετρακίνηση.

Οι βασικοί κινητήρες θα προέρχονται από τη Fiat, με πρώτο τον 1.4 MultiAir, ισχύος 120 PS. Στην κορυφή όμως της γκάμας θα βρίσκονται ισχυρά σύνολα, ανάμεσά τους και αναβαθμισμένη έκδοση του 1750 TBi με απόδοση κοντά στα 250 PS. Στην Αμερική αναμένεται να κυκλοφορήσει και με τον V6 της Chrysler, έναν κινητήρα που δεν θα δούμε στη Ευρώπη.

Η τελική μορφή της Giulia δεν έχει οριστικοποιηθεί, όπως και αν θα κατασκευάζεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Εφόσον το πλάνο για το λανσάρισμα της Giulia προχωρήσει χωρίς περαιτέρω αναβολές, η πρωτότυπη μορφή αναμένεται τον Μάρτιο του 2013 στη Γενεύη και η έκδοση παραγωγής το φθινόπωρο του ίδιου έτους στη Φρανκφούρτη, πριν αρχίσουν οι πωλήσεις μέσα στο 2014.

Advertisement
Advertisement