Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πέντε νέα πεντάστερα

Ελλάδα 10:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πέντε νέα πεντάστερα

ΝΕΑ

Πέντε νέα πεντάστερα

ΝΕΑ

Τη βαθμολογία έξι νέων μοντέλων στις δοκιμές πρόσκρουσης, ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP. Πέντε εξ αυτών (τα Audi A3, Ford B-MAX, Kia cee’d, Renault Clio και Volvo V40) εξασφάλισαν πέντε αστέρια, ενώ ένα (το Isuzu D-Max) βαθμολογήθηκε με τέσσερα. Το ιαπωνικό επαγγελματικό παρέχει πάντως σαφώς αναβαθμισμένη ασφάλεια, αν σκεφτούμε ότι το προηγούμενο μοντέλο είχε βαθμολογηθεί το 2008 με μόλις 2 αστέρια.

Advertisement
Advertisement

Τα σημαντικά νέα αφορούν το νέο B-MAX, το οποίο οδηγήσαμε πρόσφατα στο Μόναχο. Το μικρό πολυμορφικό της Ford αν και δεν φέρει μεσαία κολώνα αποδείχθηκε απόλυτα ασφαλές, εξασφαλίζοντας ποσοστό 92% στην προστασία ενηλίκων επιβατών. Οι πόρτες (οι πίσω είναι συρόμενες) είναι ενισχυμένες, έτσι ώστε όταν είναι κλειστές να σχηματίζουν νοητά τη μεσαία κολώνα. Παράλληλα βαθμολογήθηκε με 84% στην προστασία παιδιών, με 67% σε αυτή των πεζών και με 71% στα συστήματα ασφαλείας.

Εξαιρετικά τα πήγε το νέο Volvo V40, το κορυφαίο στις δοκιμές του Euro NCAP στην κατηγορία του. Το σουηδικό μοντέλο είναι το πρώτο αυτοκίνητο με αερόσακους για την προστασία των πεζών, τεχνολογία μάλιστα που προσφέρεται στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων. Έτσι λοιπόν, το V40 εξασφάλισε 88% στην προστασία των πεζών, την κορυφαία επίδοση μέχρι σήμερα. Παράλληλα βαθμολογήθηκε με 98% στην προστασία ενηλίκων, με 75% σε αυτή των παιδιών και με το απόλυτο 100% για τα συστήματα ασφαλείας.

Το νέο Audi A3 απέσπασε 95% στην προστασία των ενηλίκων, 87% σε αυτή των παιδιών, 74% των πεζών και 86% για τα συστήματα ασφαλείας. Τα αντίστοιχα ποσοστά για το Kia cee’d είναι 89%, 88%, 61% και 86%, ενώ για το Renault Clio 88%, 89%, 66% και 99%. Τέλος, το Isuzu D-Max εμφάνισε μέτρια αποτελεσματικότητα στην προστασία των πεζών (μόλις 51%), γεγονός που του στέρησε το πέμπτο αστέρι.[nggallery id=384]

Advertisement
Advertisement