Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πέντε αστέρια για το νέο Hyundai i30

Ελλάδα 19:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πέντε αστέρια για το νέο Hyundai i30

ΝΕΑ

Πέντε αστέρια για το νέο Hyundai i30

ΝΕΑ

Σημαντική η εμφάνιση, καλές οι επιδόσεις αλλά όταν αγοράζουμε ένα αυτοκίνητο, σημαντικός παράγοντας πρέπει να είναι και η ασφάλεια την οποία παρέχει. Σε αυτό τον τομέα, αρωγός όλων μας είναι ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός αξιολόγησης Euro NCAP. Στην αυστηρή λοιπόν διαδικασία ελέγχου αυτού του οργανισμού, το νέο Hyundai i30 βραβεύτηκε με τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων! Αναλυτικά, έλαβε βαθμολογία 90% στον τομέα της «Προστασία Παιδιών», πετυχαίνοντας τη μέγιστη δυνατή βαθμολογία για την προστασία τους τόσο στις ηλικίες των 18-μηνών όσο και των τριών ετών. Το αποτέλεσμα αυτό είναι το καλύτερο στην κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

Στον τομέα του «Ενήλικα Επιβάτη», το νέας γενιάς i30 σημείωσε επίσης βαθμολογία 90%, ενώ το προσκέφαλο καθώς και το κάθισμα του οχήματος διακρίθηκαν για την παροχή εξαιρετικής προστασίας αυχενικού τραυματισμού σε περίπτωση οπίσθιας σύγκρουσης.

Επίσης, πολύ καλή βαθμολογία απέσπασε και στον τομέα της προστασίας «πεζών», για την προστασία που παρέχει ο προφυλακτήρας του οχήματος σε περίπτωση πρόσκρουσης στα πόδια των πεζών. Είναι αξιοσημείωτο πως το i30 κατόρθωσε να πετύχει βαθμολογία 86% στην κατηγορία «Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ασφαλείας» για το ηλεκτρονικό πρόγραμμα σταθερότητας καθώς και το εμπρός και πίσω σύστημα υπενθύμισης πρόσδεσης ζωνών ασφαλείας.

Η νέα γενιά i30 είναι το έβδομο συνεχόμενο στη σειρά μοντέλο της Hyundai που επιτυγχάνει τη μέγιστη διάκριση των πέντε αστέρων στο αυστηρό πρόγραμμα αξιολόγησης του Euro NCAP, ακολουθώντας το προηγούμενο i30 καθώς και τα μοντέλα i20, ix35, ix20, i40 και Veloster.

Advertisement
Advertisement

Το νέο i30 θα συνοδεύεται από πενταετή εγγύηση χωρίς όριο χιλιομέτρων, πέντε χρόνια οδική βοήθεια και πέντε χρόνια τεχνικούς ελέγχους των οχημάτων.